• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni Hrvat rekao "kraj": Napravio je silu kakva nikad nije viđena

Najveći NFL trener u istoriji, Bil Beličik, oprostio se od Nju Inglenda i tražiće novi tim.

 Bil Beličik napušta Nju Ingland Izvor: Twitter/JordanDiriRi/Screenshot

Američki stručnjak hrvatskog porijekla Bil Beličik (71) napustio je Nju Ingland poslije čak 24 godine i osam osvojenih titula. Bez obzira na to da li će i gdje nastaviti karijeru, on će ostati upamćen kao tvorac šampionske dinastije čiji je stub bio Tom Brejdi, sa kojim je osvojio šest titula. Prethodno je bio NFL prvak i sa Njujork Džajantsima, gdje je 1987. i 1991. godine bio šampionski koordinator šampionskog sastava, u stručnom štab u Bila Parselsa.

"Bil Beličik i Petriotsi rastaće se u četvrtak, poslije izuzetne 24 zajedničke godine. Tim rastankom, završen je i dosad neviđen niz uspjeha u NFL-u, tokom kojeg je osvojio čak šest naslova prvaka", objavila je američka TV mreža "ESPN" u četvrtak.

Beličik i vlasnik kluba Robert Kraft navodno su proveli ovu nedjelju u pregovorima o tome kako će se dalje kretati njihov projekat, a izvori bliski razgovorima otkrili su da među njima nije bilo sukoba, svađe... Rastali su se zajedničkom odlukom i to je olakšalo objema stranama. Kao što su Beličik i Brejdi uspostavili šampionsku saradnju na terenu i u svlačionici, tako su i Beličik i Kraft bili maestralni u stvaranju najdominantnijeg NFL tima u 21. veku.

Beličik je imao još godinu ugovora, a nezvanični izvori otkrivaju da i dalje želi da radi. Navodno je čak sedam timova zainteresovano za njegov potpis, a najčešće se dovodi u vezu sa Atlanta Falkonsima. Sa druge strane, Petriotsi će za to vrijeme krenuti u potragu za novim trenerom poslije četvrt vijeka, a tu se kao potencijalno najveći kandidat izdvaja Džerod Mejo, trener lajnbekera Nju Inglanda i bivši igrač tog tima (2008-14). On je sarađivao sa Beličikom od 2019. godine.

Opšta je ocjena da je Beličik izabrao pravi trenutak da ode, jer nije dopustio da loše sezone pomute slavu koju je stekao ogromnim uspjesima. Odlaskom Tom Brejdija u Tampa Bej Bakanirse 2020. godine, Nju Ingland više niej bio konkurentan, pa je u posljednje četiri godine samo jednom igrao "vajld-kard" utakmicu za plej-of i u njoj izgubio od Bafalo Bilsa. U sezoni 2023, posljednjoj Beličikovoj, "patriote" su ostvarile skor 4-13.

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC