• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putinova "miljenica" protjerana iz sporta: Sa 15 izvela što niko nije u istoriji, uzela zlato, a onda se otkrila istina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kamila Valijeva oduševila je svijet prije dvije godine u Pekingu, ali sada je otkriveno da se iza svega krije "zabranjena supstanca".

 Kamila Valijeva suspendovana zbog dopinga Izvor: Profimedia

Ruska klizačica Kamila Valijeva, koja je kao 15-godišnja senzacija zablistala na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine, dobila je četvorogodišnju suspenziju zbog dopinga. Valijeva je u centru pažnje bila još tokom samog takmičenja, kada je postala prva žena koja je izvela četvorostruki skok i tada je odmah podvrgnuta doping-kontroli, a poslije dugo "tumaranja" donijeta je konačna odluka da je ipak bila dopingovana u Pekingu.

Presudu je donio Sportski sud za arbitražu u Lozani koji je takođe Rusiji, odnosno Ruskom olimpijskom komitetu (Rusija zvanično nije mogla da se takmiči na ZOI), oduzeo zlatnu medalju u ekipnom takmičenju. Istovremeno, Valijeva četiri godine neće moći da se bavi umjetničkim klizanjem, čime joj je karijera praktično okončana - iako je i dalje veoma mlada.

"Utvrđeno je da je Kamila Valijeva prekršila anti-doping pravila i zato je sankcionisana četvorogodišnjom suspenzijom koja počinje od 25. decembra 2021. godine", navodi se u saopštenju Suda iz Lozane i dodaje da se isto tako poništavaju svi njeni individualni i ekipni rezultati koje je postigla od tog datuma, uključujući i zlato sa Zimskih olimpijskih igara 2022. godine iz Pekinga gdje je odmah zapanjila cijeli svijet.

A, na šta je Valijeva bila pozitivna? U pitanju je zabranjena supstanca trimatezidin, koja inače sprečava anginu, a njen tim se branio rekavši da je slučajno zamijenila lijekove za srce koje je koristio njen deda. Uprkos tome što je Valijeva bila u centru pažnje zbog doping skandala još za vrijeme Igara u Pekingu, bila je na prijemu kod Vladimira Putina i time je dodatno "razljutila" MOK.

Pogledajte i njen jedinstveni četvorostruki skok koji je praktično "poništen" sa njenim rezultatima:

Kamila Valijeva
Izvor: YouTube/Eurosport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC