• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijska šampionka (19) završila karijeru?! Zbog "bolesti poljupca" više ne može da pobjeđuje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tužan kraj karijere za rusku klizačicu Anu Ščebakovu, najbolju na svijetu.

 Ruska klizačica Ana Ščebakova završila karijeru Izvor: Instagram/anna__shcherbakova_/printscreen

Jedna od najboljih ruskih sportistkinja Ana Ščebakova (19) prinuđena je da završi profesionalnu karijeru nakon samo nekoliko godina i ogromnih uspjeha koje je postigla. Razlog za to je Fajferova žljezdana groznica, odnosno jedan od oblika mononukleoze - poznate i "bolest poljupca" jer se na taj način prenosi.

Aktuelna olimpijska i svjetska šampionka u umjetničkom klizanju, sasvim sigurno najtalentovanija takmičarka na svijetu u svojoj disciplini, više ne može da se bavi sportom koji voli. Iako se bolest koju ima lako i brzo liječi, nakon nje ostaju posljedice zbog kojih se Ana vjerovatno nikada više neće takmičiti protiv najboljih.

Treninzi koji treba da je održe u formi postali su joj previše naporni, pa i brojni ruski stručnjaci iz oblasti umjetničkog klizanja tvrde da je njena karijera gotova. I sama Ščebakova polako se priprema za ono što je čeka u narednom periodu... Ovako ona izgleda:

"Razmišljam o trenerskoj karijeri. Cijeli život sam posvetila treninzima i takmičenju. Naravno, zanima me da isprobam nešto novo", rekla je Ana, kojoj se predviđalo da će i u narednim godinama dominirati na takmičenjima gdje god ruskim sportistima bude dozvoljeno da se pojave.

Ovako, Ana Ščerbakova odlazi u penziju sa samo 19 godina, ali i kao velika šampionka. Osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2022. godine u Pekingu, dok je godinu dana ranije u Stokholmu postala svjetska šampionka. Na Evropskim prvenstvima je dva puta osvajala srebrne medalje - 2022. godine u Talinu i 2020. godine u Gracu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC