• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija protiv Hrvatske za polufinale Svjetskog prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Sve o ključnom meču na Mundijalu!

 Svjetsko prvenstvo Srbija Hrvatska vaterpolo  Izvor: MN PRESS

Srbija protiv Hrvatske igra za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. U bazenu u Dohi će od 17 časova da krene četvrtfinalna borba između dva velika rivala. Na prethodnom takmičenju u Fukuoki srpski tim bio je četvrti, hrvatski sastav završio je na devetoj poziciji.

Tm Uroša Stevanovića prošao je direktno u četvrtfinale poslije tri pobjede u grupnoj fazi i tako je obezbijeđena i viza za Olimpijske igre u Parizu. Hrvati su morali da igraju još jedan meč, pošto su u grupi bili drugi, ali su u osmini finala deklasirali Kinu (22:4).

"Hrvatska je u odnosu na Evropsko prvenstvo u Zagrebu samo malo promijenila tim. Nema povrijeđenog Bukića, tu je iskusni centar Krapić. Na golu nije više kao rezerva Popadić, priliku je dobio Anić. Sve ostalo je isto. Zna se kakav je ulog u četvrtfinalu, prvi finalni susret na svakom šampionatu", rekao je Stefan Ćirić, prvi saradnik selektora Stevanovića.

Sve je spremno za novi spektakl. Pobjednik ovog meča u Dohi će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Mađarske i Francuske, jasno je da su Mađari veliki favoriti u tom duelu. U drugom dijelu žrijeba parovi su Španija - Crna Gora i Grčka - Italija.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: Profimedia/IMAGO

Prenos utakmice je na Areni sport 1, kao i na RTS 1. Da ponovimo, meč počinje u 17 časova.

ŠTA KAŽU U SRPSKOM TIMU?

Izvor: MN PRESS

Stefan Ćirić, pomoćnik selektora Stevanovića, zna odakle prijete opasnosti za "delfine".

"Nisu samo centri bitni, ne zaboravite Bijača, jednog od najboljih golmana na svijetu, jaka je spoljna linija, Fatović uvijek opasan u kontri, tu je opasan šuter Kragić, da ne nabrajam više. Ponavljam odlična ekipa. Nama je najvažnije da ispunimo naš plan, da odigramo kako znamo. Možda je opomena slabiji početak Amerike koji sada ne treba da se dogodi. Ne smijemo da dobijamo golove iz kontri, da im omoguće lake pogotke. Trena da se držimo pozicione igre i tu tražimo svoju šansu", rekao je Ćirić.

Povratak Đorđa Vučinića u tim svakako je veliki plus za srpski tim.

"Šta da kažem o Hrvatskoj da se ne zna? Ekipa vrhunskih pojedinaca koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobijedimo i odemo u polufinale", jasan je Vučinić.

SA HRVATSKOM UVIJEK NEIZVJESNO

Izvor: DJK/© MN press, all rights reserved

Mečevi između Srbije i Hrvatske uglavnom imaju jednu zajedničku stvar - svi su neizvjesni. U duelima na Svjetskim prvenstvima Hrvati su uspješniji i vode sa 3:2 u međusobnim okršajima, kao i na Olimpijskim igrama (2:1), dok je Srbija bolja na Evropskim prvenstvima (3:1).

Doduše, treba napomenuti i da je Srbija dobila svaki meč koji se igrao za zlato, svakako najvredniji bili su oni na Svjetskom prvenstvu u Kazanju (11:4) i na Igrama u Rio de Žaneiru (11:7).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC