• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz Srbije stigao odgovor Zoranu Milanoviću! "Pitajte vašeg selektora šta misli o srpskom vaterpolu!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Viktor Jelenić odgovorio Zoranu Milanoviću na neumjesan komentar o srpskom i hrvatskom vaterpolu.

 Viktor Jelenić odgovorio Zoranu Milanoviću o srpskom i hrvatskom vaterpolu Izvor: YouTube/Hrvatska radiotelevizija/Screenshot/Amir Hamzagic/ATAImages

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi pošto je u finalu pobijedila Italiju, ali umjesto da uživaju u tom uspjehu - stižu "otrovne strelice" ka Srbiji. Dok za zlatne vaterpoliste u Zagrebu nije organizovan pristojan doček, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović se bavio Srbijom i srpskim vaterpolom"Kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija učestvuju u takmičenju, vidjeli smo i na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao - prvak svijeta", rekao je Milanović u nedavnoj izjavi.

Takve riječi stigle su i do predsjednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića koji je u otvorenom pismu podsjetio Milanovića da to što je Srbija završila kao šesta na Svjetskom prvenstvu u Dohi mu ne daje pravo za ovakve komentare, posebno ako se zna sa kakvim uspjehom su "delfini" igrali prethodne dvije decenije. Prenosimo njegovo saopštenje:

"Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću... Povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj pominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država. Kao što znate rezultati u bilo kojoj sferi društva se ne posmatraju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina.

Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsjetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sidneju 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država. Kao DZ Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i bronzana medalja. Na prvenstvima svijeta po jedno zlato, srebro i bronza i na Evropskim prvenstvima dvije zlatne medalje.

Od maja 2006. vaterpolisti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dvije zlatne i dvije bronzane medalje, Hrvatska je na istom takmičenju osvojila po jedno zlato i srebro. Na Svjetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i bronzu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronze. Na Evropskim prvenstvima Srbija je osvojila pet zlatnih medalja,po jednu srebrnu i bronzanu, Hrvatska po dvije zlatne i srebrne medalje i jednu bronzanu. Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobjednici Lige šampiona, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug.

Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspješnija smo vaterpolo nacija u svijetu u ovom vijeku, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama. Zbog toga Vaša izjava nije primjerena i siguran sam da ni jedan vaterpolo funkcioner Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove. Uostalom, selektor Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz djetinjstva. Predlažem Vam da ga pitate šta misli o srpskom vaterpolu.

Vjerujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se poredite sa bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati", zaključio je Jelenić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC