• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispisao istoriju, sa Novakom ima pozitivan skor, sada rekao KRAJ! Ivo Karlović završio karijeru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Hrvatski teniser objavio da završava karijeru.

 Ivo Karlović završio karijeru Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Poslije više od dvije godine neigranja hrvatski teniser Ivo Karlović odlučio je da se penzioniše i završi svoju karijeru.

"Div sa Šalate", kako su ga prozvali zbog visine od 211 centimetara objavio je na tviteru da završava karijeru koju je počeo 2000. godine.

"Neki od vas su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao posljednji turnir i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje. Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz iznimno skromnih početaka, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja dostignuća i ono što sam uspio prevladati. Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su doprinijeli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo", napisao je Karlović.

Posljednji turnir odigrao je još u oktobru 2021. godine u Indijan Velsu, pa odluka da i zvanično završi karijeru nije iznanađenje.

Te godine Ivo Karlović postao je i najstariji teniser koji je nastupio na nekom grend slemu, pošto je sa 43. godine igrao US open.

Karijeru je inače završio sa pozitivnim skorom protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, pošto je u tri duela sa njim upisao dvije pobjede i poraz.

Najbolji plasman u karijeri imao je u avgustu 2008. kada je bio 14. igrač svijeta, a ukupno je od nagrada na turnirima u singlu i dublu zaradio nešto više od 10 miliona dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC