• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Španović ne ide na Svjetsko prvenstvo!

Srpski atletski savez (SAS) potvrdio da Ivana Španović, uprkos ostvarivanju norme, neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu ovog marta.

 Ivana Španović ne ide na Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia/BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće učestvovati na Svjetskom prvenstvu u dvorani u Glazgovu, potvrdio je danas Srpski atletski savez (SAS). Iako je Ivana Španović naravno ostvarila normu za učešće u skoku udalj, odlučila je da ipak preskoči ovo dvoransko prvenstvo iz još neobjašnjenih razloga.

"Iako u skoku udalj imamo dvije atletičarke sa ostvarenim normama: Ivanu Španović i Milicu Gardašević, ipak će boje naše zemlje na zaletištu skoka udalj braniti samo Milica Gardašević", objašnjeno je iz Saveza o takmičenju koje se održava od 1. do 3. marta.

Osim pomenute Milice Gardašević, Srbija će imati još tri predstavnika u Glazgovu. Bronzana sa Evropskog prvenstva u Minhenu Angelina Topić će učestvovati u skoku uvis, Milica Emini će trčati na 60m prepone (ona je rekorderka Srbije na 100m prepone), a Elzan Bibić će trčati na 1500m. Nadamo se da će i ovoga puta srpska atletika nastaviti trend osvajanja medalja, kao što je to bilo u posljednjih nekoliko godina, ali ovoga puta bez Ivane Španović.

Najbolja sportistkinja Srbije za 2023. godinu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) je prošle sezone osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj skokom od 7,14 metara, dominirala je i u Dijamantskoj ligi, a fokus u ovoj godini svakako je nastup na Olimpijskim igrama gdje joj jedino fali zlato.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC