• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sveštenik odbio da krsti Ivaniševićevu ćerku!

Autor Dušan Ninković

Odluka da dijete Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović ne bude kršteno izazvala je revolt prije dvije decenije.

 Sveštenik odbio da krsti dijete Gorana Ivaniševića Izvor: Profimedia

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, imao je velikih problema u svojoj zemlji prije dvije decenije - kada je sa tada još nevjenčanom suprugom Tatjanom Dragović želio da krsti ćerku Amber Mariju, naišli su na veoma glasno odbijanje! Sve što je bilo pripremljeno za ceremoniju propalo je jer biskup nije želio da im izađe u susret.

Kako se pojedini hrvatski mediji prisjećaju dvije decenije kasnije, hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk odbio je da krsti Amber Mariju jer njeni roditelji Goran i Tatjana u tom trenutku nisu bili vjenčani. Ta odluka bila je kontroverzna i izazvala je mnogo pažnje, pa su se u različitim periodima o njoj oglašavali roditelji djevojčice. Ivanišević je u tom slučaju udario čak i na kompletnu crkvu!

"Problem je u tome što Crkva ima dvostruke kriterijume. Zato je uvijek odvajam od Boga. Oba partnera moraju imati sve sakramente kako bi se obavilo krštenje. Za neke pravila vrijede, za neke ne. Nas su ubacili u tu prvu grupu i, prema njihovim kriterijumima, mi ne možemo krstiti naše dijete. To je pravo Crkve, ali uvjeren sam da ćemo uskoro riješiti i taj problem. Mislim da bi Crkva trebalo da se bavi mnogo važnijim stvarima", rekao je svojevremeno Ivanišević, revoltiran odlukom biskupa.

Ceremonija je bila pripremljena - pisao je tada "Story" - za kraj jula, a krštenju Ivaniševićeve nasljednice trebalo je da prisustvuju samo najbliži. Ipak, ono se nije desilo kako je prvobitno planirano, a jedan od razloga bio je i to što Tatjana Dragović nije bila krštena. "Ne samo da niko ne želi da krsti našu Amber Mariju nego ne žele da krste ni mene! Ni na Visu, ni u Splitu ni u Zagrebu", grmjela je Tatjana 2006. godine, godinu i po dana nakon što je propala ceremonija krštenja koju su ona i Goran isplanirali.

Ispostavilo se kasnije da je potrebno da otputuju na drugi kraj svijeta i tamo dobiju ono što u Hrvatskoj nisu mogli. U februaru 2009. godine Tatjana Dragović je objasnila šta se zapravo dogodilo u SAD, tačnije Kaliforniji. "Na mojoj ruci blista prsten, ali ne vjenčani i nije tačno da smo Goran i ja u Los Anđelesu krstili svoje dvoje djece, već samo našu ćerku. Naša Amber Marija krštena je za vrijeme hrvatske mise u jednoj crkvi u Kaliforniji, i bio je to prekrasan, vrlo dostojanstven obred, pri kojem se niko od okupljenih nije čudio niti upirao prstom u nas", izjavila je Dragovićeva, koja je svjetsku popularnost dodirnula pojavljivanjem u čuvenoj seriji Prijatelji.

Podsjećamo, Goran i Tatjana venčali su se 2009. godine, ali je njihov brak potrajao veoma kratko. Već 2013. manekenka je podnijela zahtjev za razvod braka - nedavno su se opet sukobili, ali u medijima - a kasnije je nekadašnji teniser pronašao ljubav u zagrljaju Nives Čanović, sa kojom je dobio treće dijete. Tatjana je sreću pronašla pored manekena Vlaha Abdulića od kojeg je starija 12 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC