• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekid, drama i istorijska šansa za šampiona Srbije!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Vojvodina je opstala, sada čekamo 5. mart i Kadeten u Novom Sadu!

 Poraz Vojvodine ali ima šansu za nokaut fazu Lige Evrope Izvor: Profimedia/IMAGO

Vojvodina sanja osminu nokaut fazu Lige Evrope! Iako su izabranici Borisa Rojevića ubjedljivo poraženi na gostovanju Flensburgu 42:30, Nadu za prolazak daje Vojvodini dala je pobjeda Bjeringbro/SIlkeborga na gostovanju Kadeten Šafhauzenu 34:33. 

Vojvodina se dobro držala na startu meča u Njemačkoj pošto je sjajni Gregor Ocvirk dao pet od prvih šest golova crveno-bijelih, ali poslije uvodnih 5:5 odlepio se njemački tim na 10:5 u 13. minutu i osim na kraju poluvremena kada je Vojvodina prišla na 20:16 sa dva brza gola prednost je samo rasla. Vrijedi pomenuti i da je meč bio prekinut u 22. minutu na desetak minuta zbog problema sa semaforom.

Ni sjajne odbrane Frana Lučina koji je skinuo veliki broj zicera nisu pomogle Vojvodini, kao ni čak 12 golova Gregora Ocvirka. Efikasana je sa pet pogodaka bio Milenković, a po tri su imali Golubović, Puhovski, Rogan i Šijan. Sa druge strane Pedersen je dao 10 golova, Gola 8, a Moler 7. 

Drhtala je do samog kraja meča Vojvodina iako je djelovalo da će se desiti ono što joj je neophodno. Poveo je Bjeringbro/Silkeborg sa devet golova razlike (18:9) u ptvom poluvremenu, ali onda dozvolio seriju domaćina i na poluvrijeme otišao sa samo dva gola prednosti.  Kada je u 46. minutu Kadeten poveo 21:20 gosti su preokrenuli na 25:22, ali je onda meč ušao u egal i u posljednjih minut. Filip Maros je napravio grešku probijanjem, a onda je iskusni Rasmus Lauge dao gol za 34:33 i šansu Vojvodine za prolazak dalje.  

Prvi u grupi je Flensburg sa osam bodova, Danci su drugi sa šest, a Kadeten ima četiri. Vojvodina je na dva i ima poraz od Kadetena od tri razlike iz prvog meča, kao i mnogo lošiju gol razliku tako da će 5. marta na Slanoj Bari biti potrebno da pobijede sa četiri gola razlike kako bi prošli u nokaut fazu Lige Evrope. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC