• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sklonite sudije s mečeva, to bi riješilo mnogo problema! Rus diskvalifikovan, a njegov rival ima prijedlog za ATP!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rubljov je diskvalifikovan, a njegov rival Bublik traži da se linijske sudije sklone sa mečeva...

 Aleksander Bublik predlaže da se ukinu linijske sudije u tenisu Izvor: Printscreen/YouTube/ TennisConference

Andrej Rubljov (26) diskvalifikovan je u polufinalu turnira u Dubaiju i to u posljednjem gemu. Izgubio je Rus živce, počeo da viče nešto prvo na ruskom, pa na engleskom, unio se u lice jednom od sudija i onda je donesena odluka o izbacivanju sa samog meča i turnira. Taj potez podigao je buru u svijetu tenisa.

Niko ne opravdava potez ruskog igrača i svi su složni da je zaslužio kaznu i da to nije nešto što smije da se dešava. Međutim, većina ljudi se slaže da je ovakva kazna prestroga i da su organizatori turnira mogli da nađu drugi način da reaguju. Isto misli i Aleksander Bublik, čovjek koji je tako prošao u finale turnira gdje ga čeka Ugo Umber.

"Više bih volio da sam izgubio, nego što sam dobio meč na ovakav način. Mogli smo da odigramo jedan od najboljih naših mečeva pred punim tribinama u Dubaiju. Šteta je što se ovako završilo", rekao je Bublik na konferenciji za medije.

Nije prvi put da Rubljov ima izlive bijesa na mečevima i jasno je da je to nešto na čemu će morati da radi i da treba bolje da kontroliše emocije. Da je recimo slomio reket ili nešto slično dobio bi opomenu ili bi izgubio poen. Ovako će mu biti oduzeti i bodovi koje je zaradio i sva zarada sa turnira. Za sve to Kazahstanac predlaže drugo rješenje.

On traži da se linijske sudije uklone sa turnira i da je bolje da kompjuter donosi odluke kao što je već slučaj na nekim turnirima. "Svake sedmice dobijamo dokaze zbog čega nemate probleme na turnirima gdje imate tehnologiju umesto linijskih sudija. Igrači nisu ludi, to je naša strast, igramo za ovo, živimo za ovo, maštamo da igramo ovakve mečeve. Onda se tu pojavi neki sudija koji radi tri godine kao linijski sudija i nešto odlučuje. Da li je Andrej pogriješio? Možda. Da li je sudija pogriješio? Možda."

Podsjećanja radi, Novak Đoković diskvalifikovan je sa US opena 2020. godine kada je lopticom pogodio ženu koja je bila linijski sudija. "Ako sklonimo sudiju, onda ne možemo da sklonimo Andreja, o tome se radi. Ne možete da sklanjate igrače, oni će biti tu. Tenis postoji zbog njih, zato što igramo ovaj sport, ne obrnuto. Ako sklonimo sudije, to bi riješilo mnogo problema", zaključio je Bublik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC