• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekad najbolja na svijetu se vraća na teren: Skinuta joj kazna zbog dopinga

Poznata rumunska teniserka Simona Halep ponovo može da igra

 Simona Halep se vraća na teren Izvor: PIERRE VERDY / AFP / Profimedia

Rumunska teniserka Simona Halep (32), nekada najbolja na svijetu, ponovo može da igra. Oborena je suspenzija iz oktobra 2022. godine, izrečena jer je koristila zabranjenu supstancu roksadustat. Kazna od četiri godine preinačena je u devet mjeseci neigranja, što je već "odslužila" zaključno sa julom 2023. godine i to znači da opet može na teren.

Teniserka iz Konstance, zaradila je 40 miliona dolara, osvojila Rolan Garos 2018. i Vimbldon 2019, ali doping-skandal bacio je mrlju na njenu karijeru. Ta fleka je danas bar djelimično skinuta, odlukom Suda za sportsku arbitražu (KAS).

"Nakon su pažljivo razmotreni svi dokazi koji su dostavljeni KAS-u, nadležni panel zaključio je da je Simona Halep koristila zabranjeni Roksadustat nedugo nakon 29. avgusta 2022, kroz suplement. KAS-ov panel utvrdio je da vjerovatno nije prekršila anti-doping pravila namjerno. Iako je utvrđeno da je postupila nemarno kada nije pazila šta sve sadrži taj supelement, zaključak je da nije riječ o potpunom nemaru".

Za razliku od Međunarodne agencije za teniski integritet, KAS je tako usvojio argument odbrane da teniserka nije namjerno konzumirala nedozvoljenu supstancu i uzevši to u obzir, Rumunki je dozvoljeno da se vrati na teren i da opet aktivno sarađuje i na mečevima sa poznatim trenerom Patrikom Muratogluom. On je bio kraj nje i 2022. godine na US Openu, kada je utvrđeno da je Rumunka prekršila pravila.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC