• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo mjesto mjesec dana pred penziju, Slovenci ga mole da se predomisli: Bio kao Dončić, samo je skakao po 250 metara!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Peter Prevc je sjajno finiširao ovu sezonu, a u Vikeršundu je čak stigao da bude i prvi!

 Peter Prevc prvo mjesto u kvalifikacijama u Vikeršundu Izvor: Profimedia/IMAGO

Već su navijači u Sloveniji i širom svijeta zavapili da Peter Prevc ne ide u penziju, a sada je jasno i zašto! Nakon nekoliko drugih mjesta i podijuma ove godine uspio je i da osvoiji prvo mjesto! Na letaonici u Vikeršundu letio je 235,5 metara i uzeo je prvo mjesto u kvalifikacijama! 

Prije toga je u Trondhajmu pobijedio Štefan Kraft, zatim su se ređali Austrijanci Danijel Čofening, Jan Herl i Danijel Huber, a Prevc je bio peti, Sada se čeka 16 časova da vidimo da li u Vikeršundu šampion iz 2016. godine može da uzme i zlato u glavnom programu!

"Ovo je moja posljednja sezona profesionalnog sporta. Odluka je sazrijevala neko vrijeme i napokon sam se odlučio. Srce mi je naredilo da otvorim novu stranicu u životu. Još ne znam u kojem ću smjeru krenuti, o tome ćemo razgovarati na kraju sezone. Ponosan sam na 15 sezona u Svjetskom kupu i na svoje rezultate. Ponosan sam i to da je cijeli ovaj sport u Sloveniji rastao sa mnom i dosegao međunarodni ugled", rekao je Prevc na početku sezone. 

Izvor: EXPA/ JFK / Avalon / Profimedia

On je trebalo da bude jedan od najvećih skakača ikada, pošto je postao drugi Slovenac nakon Primoža Peterke koji je osvojio Svjetski kup. Njegova sezona 2015/16 bila je strašna, nakon što je u pethodne dvije završio kao drugi iza Kamila Stoha i Severina Frojnda. Bio je heroj nacije poput Luke Dončića pošto je te sezone zaređao 15 pobjeda. Sada ka pobjedi u Svjetskom kupu za dame ide njegova sestra Nika Prevc, a navijači se nadaju da će se do kraja takmičenja u Planici predomisliti i pojaviti u Svjetskom kupu i naredne godine.

(MONDO, N. L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC