• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo je lov na Novaka Đokovića! Kada i kako bi mogao da izgubi prvo mjesto

Autor Mladen Šolak

Karlos Alkaraz više nije najveća prijetnja po Novaka Đokovića i njegovu čelnu poziciju ATP liste.

 Do kada će Đoković biti prvi na ATP listi Izvor: Marco Alpozzi/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je i Majami, izbio na drugo mjesto ATP liste i nastavio napad na čelnu poziciju, koju mjesecima čvrsto drži Novak Đoković. Ovog ponedjeljka 1. aprila, Đoković ima 1.015 ATP poena više od Sinera i moraće da se potrudi ovog proljeća da bi odbranio tron. Kao prvo, moraće da igra, jer je od Australijan opena do sada odigrao samo dva meča, a kao drugo, moraće da pobjeđuje, što u Americi nije uspio.

Prije svega, važno je istaći da Janik Siner neće imati mnogo poena da brani na sezoni na šljaci, koja počinje ovog vikenda na turniru u Monte Karlu, gdje se očekuje i učešće Novaka Đokovića. Mali broj bodova osvojenih prošle sezone daće Sineru veliku startnu prednost i u odnosu na Noleta i u odnosu na Alkaraza, jer će Italijan braniti samo 585 poena, a Novak čak 2.315 bodova, jer je prošle sezone osvojio Rolan Garlos, dok će Karlos Alkaraz braniti 2.265, jer je bio finalista.

Zbog toga u Italiji sa ogromnom pažnjom prate svog najboljeg tenisera i gaje nadu da bi uskoro mogao da postane prvi igrač iz te zemlje na prvom mjestu ATP liste. Ako se to ne dogodi na šljaci, postoje izgledi da Siner napadne tron i na travi, na kojoj Karlos Alkaraz kao aktuelni vladar Vimbldona ima 2.500 poena da brani, Đoković 1.200, a Siner samo 855. A već se nagađa da bi Đoković mogao da preskoči Vimbldon, da bi se usredsredio na Olimpijske igre...

Jedno je sigurno - Sinerova era je već počela, a da li će postojati i njegova dominacija - ostaje da se vidi. U ovom trenutku, on jeste najbolji igrač sezone 2024, jer je osvojio Australijan open i Majami i uz to izgubio u finalu Indijan Velsa od Karlosa Alkaraza. Igra dobro, igra mnogo i sakuplja gomilu bodova na svakom turniru na kojem se pojavi. I trka protiv njega sve je veći izazov za Novaka Đokovića, koji je ovog ponedjeljka nastavio da obara rekord u broju nedjelja na prvom mjestu, jer je započeo čak 419 sedmicu, što se nikad prije nije dogodilo, ni u muškoj, ni u ženskoj konkurenciji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC