• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zverev se oglasio poslije preokreta: Hoću da budem bolji uzor djeci

Aleksander Zverev razgovarao je sa novinarima u Parizu poslije velikog preokreta. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 zverev Izvor: Shutterstock

Aleksander Zverev zakomplikovao je sebi život na Rolan Garosu pošto je poslije preokreta i vođstva od 2:1 u setovima morao da igra peti set i tamo je bilo 4:1 za Talona Grikspora koji je imao i servis. Umjesto 5:1 na semaforu je stajalo 4:2 i od tog momenta je Nijemac uspio da se vrati u potpunosti u meč i da dođe do trijumfa protiv Holanđanina - 3:6, 6:4, 6:2, 4:6, 7:6 (10:3).

U osmini finala čeka ga Holger Rune (Danska), a poslije nestvarnog preokreta došao je njemački igrač na konferenciju za medije i bio je raspoložen za šalu. "Kako sam preokrenuo? Vratio sam dva brejka zaostatka u petom setu. Šalim se malo. Slušajte, ne znam zaista. Kada gubite sa 4:1 i imate dva brejka zaostatka protiv nekog ko dobro servira, ne dobijate uvijek. Tako da sam veoma srećan", počeo je Zverev.

Priznao je da je u tim momentima u petom setu bio uvjeren da će ishod da bude drugačiji i da će morati da čestita protivniku na mreži. "Imao sam već spreman govor za svakog člana svom timu, znao sam šta ću da kažem treneru, fizioterapeutu, sparing partneru. Spremao sam se da im se*em. Mi smo savršeni, oni bi bili krivi. Šalim se naravno. Kada imate dva brejka zaostatka, male su šanse. Odigrao sam sjajno u tom šestom gemu, onda je on počeo da razmišlja. U taj-brejku sam odigrao najbolji tenis na meču. Veoma sam srećan što sam još na turniru."

Jedan od stranih novinara zatim je konstatovao da djeluje da je mnogo smireniji na terenu. "Dolazi to sa godinama, iskusniji si. Rekao sam sebi da želim da postanem drugačiji igrač i drugačiji uzor. Ne lomim rekete, ne dobijam upozorenja. Imao sam razgovor sam sa sobom, shvatio sam da štetim sebi i djeci koja gledaju. Srećan sam što funkcioniše. Radio sam na sebi dosta. Tenis je mentalna igra. Srećan sam što se taj napredak vidi na terenu."

Zatim je uslijedilo novo pitanje o tom petom setu i zaostatku koji je imao. Ispričao je i šta je promijenio u igri u tom momentu. "Prvo sam promijenio pozicioniranje za ritern. Približio sam se liniji, ubijao me servis/volej igrom većim dijelom meča. Gubim, šta da radim da bih se vratio? Htio sam da mu oduzmem tu servis/volej igru. Uradio sam to, dobro sam riternirao od tog gema, baš taj gem je bio odličan. On se zamislio na 4:3, imao duplu servis grešku, promašio neki bekhend. Doveo sam sebe u tu poziciju u petom setu."

Za kraj je otkrio i šta radi u slobodno vrijeme. "Volim da igram 'Mario kart' na Nintendu, u petak sam igrao oko četiri sata, oko tri sata prije meča. To radim u slobodno vrijeme", zaključio je Zverev.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC