• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KKI Vrbas odustao od "Evrokupa 2025"

Autor Haris Krhalić

Razlozi su finansijske prirode.

 kki vrbas Izvor: Promo/KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ odustao je nastupa u „Evrokupu 2025“. Kao razlog što su se odlučili na ovaj korak vezani su isključivo finansijske prirode, ali i zbog nedostatka sportskih kolica.

Iako još nije istekao rok za prijavu, u ovom trofejnom klubu su naglasili da ipak neće biti dio ove evropske priče.

O svemu ovom obavijestili su Davida Kingstona koji je zadužen za takmičenje u IWBF. On je istovremeno izrazio žaljenje što KKI Vrbas neće učestvovati  na „Evrokupu 2025“, ali se nada novom susretu u budućnosti.

"Bili smo prinuđeni da ne prihvatimo poziv za nastup u „Evrokupu 2025“ i istinski nam je žao zbog toga. Nismo ni prošle sezone bili dio ovog takmičenja i radi toga smo sa 23. mjesta pali na 35. poziciji na listi IWBF Evrope najboljih klubova i izvjesno je da ćemo biti među 50 najuspješnih timova. Tačno je da je novac glavni razlog našeg odustajanja, a samo za ovo takmičenje potrebno je najmanje 50.000 KM i mi jednostvano nemamo taj novac. Nemamo ni adekvatnu podršku koju ovaj klub itekako zaslužuje pogotovo kada se zna koliko smo trofeja dosad osvojili. Takođe, treba reći da nam nedostaju sportska kolica i moram naglasiti kako su naša teška 16 kilograma, dok drugi sa mnogo većim budžetom imaju karbonska kolica težine tri kilograma", izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI Vrbas.

Prvi čovjek ovog trofejnog kluba napominje da će se ekipa tamičiti na domaćoj sceni kao i u regionalnoj NLB ligi.

"Nastavljamo takmičenje u Republici Srpskoj kao i BiH gdje smo osvojili desetu uzastopnu titulu i tako na dresove prišili prvu zvjezdicu i siguran sam da će ih biti još. Isto tako igraćemo i NLB ligu koju smo do sada osvajali osam puta i želimo i ovdje da nastavimo seriju uspjeha. Za sva ova takmičenja potrebno je obezbijediti 100.000 KM i iskreno se nadam da ćemo ih uspjeti prikupiti", zaključio je Marinko Umičević koji je iz sopstvenog budžeta izdvojio značjna sredstva za dosadašnji rad KKI "Vrbas".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC