• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troje Srba na terenu Vimbldona: Đoković čeka red, zbog jednog posebnog pravila ne igra odmah

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na londonskoj travi prvog dana igraće Olga Danilović, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović.

 Počinje Vimbldon - prvi dan igraju Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Olga Danilović Izvor: John Walton / PA Images / Profimedia

Vimbldon je verovatno najpoznatiji teniski turnir na svijetu. Ovosezonsko takmičenje počinje 1. jula na terenima Ol-ingland kluba i tamo će Novak Đoković pokušati da podigne pehar po osmi put, što bi mu bio ukupno 25. grend slem trofej. Ali, mora da čeka red.

Neće se najbolji srpski teniser naći na terenu u ponedeljak, već u utorak. Razlog za to je jedno posebno pravilo kog se drže organizatori trećeg grend slema sezone. Po tradiciji prvi meč na Centralnom terenu svake godine igra branilac titule, a to je Karlos Alkaraz. Španac je prošle godine pobijedio Novaka u finalu i ima tu čast da igra prvi meč, rival će mu biti Estonac Mark Lajal i meč je na programu od 14.30 po našem vremenu, odnosno 13.30 po lokalnom. Janik Siner igra treći meč na terenu broj 1 protiv Janika Hanfmana.

Kada su sprski predstavnici u pitanju, njih troje će izaći na teren na londonskoj travi. Najteži zadatak svakako ima Dušan Lajović koji igra prvi meč na terenu broj dva protiv Grigora Dimitrova. Taj meč počinje u podne i biće to njihov peti meč, Bugarin je četiri puta slavio. Miomir Kecmanović igra protiv Indijca Sumita Nagala i taj meč je četvrti na terenu broj 10 i tamo program počinje u podne, izvjesno je da neće početi pre 17 časova. Biće to njihov drugi susret, Srbin je slavio u jedinom dosadašnjem meču u Kelnu 2020. godine.

Jedina srpska predstavnica u ženskom singlu je Olga Danilović i ona na startu igra protiv Rumunke Anke Aleksije Todoni. Taj meč je drugi na terneu 9 gde program počinje u podne i trebalo bi da počne oko 14 časova. Njih dve su se sastale krajem maja u kvalifikacijama za Rolan Garos i taj meč pripao je Srpkinji (6:1, 4:6, 6:1). Inače, Olga se uz mnogo sreće našla u glavnom žrijebu Vimbldona. Izgubila je u posljednjem kolu kvalifikacija, ali je zbog povlačenja Elizabete Koćareto kao "laki luzer" došla do toga da igra meč prvog kola. Ako prođe dalje u drugoj rundi mogla bi da igra protiv drugog favorita Koko Gof (Amerika).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC