• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, spremaju ti pakao na US openu: Olimpijsko zlato ne znači ništa, Đokovića čekaju pad i muke!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je za svoju Srbiju osvojio zlato, ali ATP ne mari za to.

 Novaka Đokovića čeka težak raspored na US openu Izvor: Kurir/Dado Đilas

Novak Đoković je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio posljednji trofej koji mu je nedostajao u karijeri i uz to postao heroj mnogih. Ipak, iako se ovjenčao slavom, iako je doživio spektakularan doček u Beogradu, ovo mu neće mnogo značiti kada je ATP lista u pitanju. Zapravo, neće mu značiti uopšte!

Najbolji teniser svih vremena nije dobio ni poen za svoj nastup na Olimpijskim igrama, a ovog ponedjeljka je na ATP listi osvanuo kao drugi sa 8.460 bodova. Ipak, zbog napora na Olimpijskim igrama, prije toga nastupa na Vimbldonu, a onda i velikog slavlja, nije se pojavio na turniru u Sinsinatiju. To znači da će već u ponedjeljak izgubiti 1.000 bodova i pasti na 7.460 poena

To znači da će US open dočekati skoro sigurno kao treći, ako ne i kao četvrti teniser svijeta! Karlos Alkaraz će prestići Novaka na drugom mjestu ako dobije još dva meča u Sinsinatiju. Sljedeći rival mu je veteran Gael Monfis, a ako ga pobijedi ide na boljeg iz duela Holgera Runea i Nuna Borhesa. Ukoliko dobije ta dva meča prestići će Novaka. Mogućnost da ga prestigne ima i Aleksandar Zverev, ali on bi morao da osvoji Sinsinati da bi to uspio. A ovo se Novaku uopšte ne isplati!

MOGAO BI DA GA ČEKA PAKAO! 

Ukoliko bi bio drugi na ATP listi, izbjegao bi makar Janika Sinera i bio bi razdvojen od njega u žrijebu sve do finala. Ovako kao treći može da bude sa prvim i sa drugim na ATP listi u istom dijelu žrijeba i moguće je da se i sa Sinerom i Alkarazom sastane čak i prije polufinala. 

Što se tiče samog US opena, tu brani titulu, pa bi poslije turnira u Njujorku mogao da ima 5.460 bodova, naravno ako ne osvoji poene u Americi. To bi ga bacilo na peto ili šesto mjesto na ATP listi, ali sudeći po formi iz Pariza, teško da bi Novak mogao da ispadne sa turnira brzo.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Zašto ste tako okrutni prema Noletu? Samo je jedan jedini razlog, zato što je Srbin a da je Englez ili Amerikanac nebi jednu ružnu riječ o njemu! A ovako se iskaljujete samo zato što je najbolji tenisač svih vremena! Gledajte ga kao igrača a ne po nacionslosti! Bolesno ste zlobni ste prema njemu! To je vaša duševna hrana, pa neka vam bude!

Zole

Šta još može da se desi što on nije prošao,sad samo lagano do penzije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC