• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borovčanin: Napašću svjetsku titulu!

Šampion Evrope u kruzer kategoriji u verziji WBO želi da nastavi da napreduje, a napad na svjetski tron planira već za 2013.

 Borovčanin: Napašću svjetsku titulu! Izvor: MONDO

Nenad Borovčanin u petak u Loznici je po drugi put u karijeri odbranio titulu evropskog prvaka, savladavši Nijemca turskog porijekla Varola Vekioglua tehničkim nokautom u šestoj rundi.

Najbolji srpski bokser tako je stigao do trijumfa koji će dugo pamtiti, s obzirom na to da je Loznica njegov rodni grad.

"Zato sam osjećao veliki pritisak prije ulaska u ring. Bilo je toplo, zbog reflektora i velikog broja ljudi, ali sam dobrom taktikom uspio da izmorim protivnika i pobijedim", rekao je Borovčanin agenciji Tanjug.

Logično se postavilo pitanje o daljim koracima tridesettrogodišnjeg borca.

"Trenutno sam osmi na rang listi. Želja mi je da napredujem i postanem izazivač broj jedan, kako bih imao bolju poziciju u pregovorima za svjetsku titulu. Taj meč imam u planu naredne godine", objasnio je Borovčanin.

On je u petak načeo protivnika u drugoj rundi i do prekida meča bio dominantan rival.

"Otvorenije sam ušao u duele i ispostavilo se da je to bio pravi potez, jer ne znam da li bi mi se slična šansa ukazala kasnije".

"LOZNICA KAO LAS VEGAS"

Borovčanin se posebno zahvalio svojim navijačima u dvorani Lagator.

"Posebno sam ponosan na publiku, jer je aplaudirala prilikom intoniranja njemačke himne. Pokazali su da poštuju mog protivnika, samim tim i mene i ovo je novina kada je navijanje u pitanju. Drago mi je da sam svoju 30. pobjedu ostvario baš u Loznici, koja je u petak izgledala kao Las Vegas".

Borovčanin će narednih nekoliko dana ostati u rodnom gradu, a potom nastaviti sa pripremama, jer ga 1. novembra očekuje novi termin za odbranu titule.

Zagospodario je WBO verzijom u junu 2011, kada je u Banjaluci bio bolji od Bugarina Semerdžijeva. Prvu uspješnu odbranu trona obavio je prije šest mjeseci u Novom Sadu, kada je tehničkim nokautom pobijedio Nijemca Larsa Buholca.

(Tanjug, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC