• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Poraz, ali idemo dalje

Uprkos porazu od Bugarske srpski odbojkaši uvjereni da će protiv Španije i Slovenije izboriti polufinale turnira u Sofiji.

 "ORLOVI": Poraz, ali idemo dalje Izvor: MONDO

Srbija je porazom otvorila kvalifikacioni olimpijski turnir u Sofiji.

Bugarska je bila bolja, a to svjedoči i rezultat od 3:0 u korist domaćina. Evropski prvak imao je dobrih momenata, ali nije uspio da nametne svoju igru, pre svega jer su Bugari tokom cijelog meča imali odličan servis i blok.

Igor Kolaković i njegovi izabranici šansu za polufinale potražiće u naredna dva duela - protiv Španije i Slovenije.

"Trebalo nam je puno vremna da se priviknemo na atmosferu, a kada smo to uspjeli reprezentacija Bugarske je igrala sjajno. Posebno se to odnosi na elemente servisa i bloka. Nismo imali rješenje za to. Imali smo šansu u trećem setu, ali nismo iskoristili nekoliko kontri", rekao je Kolaković poslije meča.

Selektor Srbije smatra da "orlovi" imaju šansu u naredne dvije utakmice i da poraz od jakih domaćina ne bi trebalo da demorališe njegove učenike.

"Nisam zabrinut pred utakmicu sa Španijom, ali nisam ni zadovoljan poslije poraza. Ne smijemo da klonemo duhom. Mislim da smo danas pokazali i neke dobre stvari. Prije svega, Atanasijević je osjetio kako izgleda kada se igra pred 15.000 ljudi, to je za njega veliko iskustvo, a on je budućnost reprezenatcije", dodao je Kolaković.

Aleksandar Atanasijević bio je razočara poslije startnog poraza. Najefikasiniji igrač u našem timu je mišljenja da su "orlovi" sami sebe pobijedili.

"Imali smo jako puno grešaka, prvenstveno na servisu i u napadu. Nisamo igrali onako kako smo navikli. Ova prva utakmica će nam dosta značiti, jer smo se malo navikli na novu halu. Mislim da u narednom meču možemo da dođemo do pobjede i na sa Slovencima odlučujemo o polufinalu", rekao je Atanasijević, koji je odbacio svaku mogućnost da bi "orlovi" mogli da se domorališu poslije neuspjeha na početku turnira.

Ni Nikola Kovačević nije bio preterano razočaran. Zna da Srbija ima novu priliku u četvrtak.

"Bugari su igrali bolje od nas. Ali, još nije gotovo, moramo da dobijemo sljedeće dvije i to će nas odvesti u polufinale, a naš cilj je da igramo odlučujući meč za plasman u London".

Utakmica protiv Španije igra se u 16 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC