• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): Tomić odbranio Srbiju

Nošeni fenomenalnim odbranama Uroša Tomića „orlići“ u punom Boriku osvojili vrijedan bod protiv Danske - 24:24. Odbranili gol u posljednjoj sekundi.

 RUKOMET (U21): Tomić odbranio Srbiju Izvor: MONDO

Bod vrijedan pobjede!

Upravo takav osvojila je večeras juniorska selekcija Srbije odigravši 24:24 sa Danskom u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva za juniore pred oko 2500 gledalaca u Banjaluci, među kojima je bila i grupica od dvadesetak navijača Danske.

Srbija je ovim bodom ne samo definitivno obezbijedila prolaz u osminu finala, već i drugo mjesto na tabeli Grupe A, naravno uz pobjedu protiv Angole u posljednjem kolu u subotu.

Junak meča bio je Uroš Tomić koji je više nego uspješno zamijenio među stativama povrijeđenog kapitana Mihajla Radovanovića i na kraju zabilježio ukupno dvanaest odbrana. Onu najvažniju upisao je u bukvalno posljednjoj sekundi utakmice kada je odbranio šut Larsa Musinga Nilsena.

Prethodno je Živan Pešić, dvadeset sekundi prije kraja izjednačio na 24:24 i tako vratio egal koji je Srbija teškom mukom uspjela da izbori u finišu utakmice.

Danci su naime pet i po minuta prije kraja vodili 22:19 i činilo se da će „orlići“ ostati bez snage, ali im je nadu uspešnim odbranama vraćao Tomić.

Selekcija Srbije i Banjaluka večeras su imali još jednog heroja, Miloša Orbovića, koji je postigao osam golova i praktično sam održavao Srbiju u životu veliki dio drugog poluvremena.

Kada su njegovi saigrači zakazali u napadu bek Srbije je preuzimao odgovornost i bio jedini igrač koji je pogađao dansku mrežu između 34. i 50 minuta utakmice, izuzimajući pogodak Radivojevića sa sedam metara.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 13:12 koji je postavljen na najljepši mogući način, cepelinom koji je namjestio Vanja Ilić, a završio Bogdan Radivojević, popularni "Čupo" kako ga je prozvala banjalučka publika.

U prvih 30 minuta igralo se gol za gol, a Srbija je samo dva puta bila na „plus dva“, sredinom prvog dijela kada je bilo 6:4 i u 25. minutu kada je vodila 11:9, dok su Danci takvu prednost imali samo u uvodnim minutama meča, pri rezultatu 2:0 i 3:1.

„Nevaljali orlići“

Da među banjalučkom publikom i reprezentacijom Srbije postoji „hemija“ pokazalo se i na ovoj utakmici, Borik je pružao podršku „orlićima“ kada je bilo najteže, a osvajanje vrlo važnog boda proslavili su zajedno. Dok su Danci odmarali na terenu poslije meča, rukometaši Srbije su zapjevali sa publikom jednu od Cecinih pjesama - "Ti voliš nju, a tebe ja, jer noćas sam nevaljala", orilo se dvoranom Borik.

Meč u Boriku posmatrali su sadašnji i bivši kapiteni rukometne reprezentacije Srbije, Momir Ilić i Mladen Bojinović kao i proslavljeni reprezentativac Nenad Peruničić.

Srbija poslije ove pobjede ima šanse da se domogne čak i prvog mjesta na tabeli, ukoliko Rusi savladaju Dansku u posljednjem kolu, a pobjeda nad Angolom bude ubjedljiva.

Ipak ono što je najvažnije je da će pobjedom u posljednjem kolu orlići u osmini finala izbjeći selekcije Njemačke i Hrvatske,ekipe koje su u prva četiri kola upisale po isto toliko pobjeda i u posljednjem kolu će u međusobnom okršaju odučivati o prvom mjestu u Grupi B.

U ostalim mečevima Grupe C Francuska je očekivano savladala Angolu rezultatom 28:23, a Rusija je poslije preokreta pobijedila Tunis rezultatom 25:23 i učinila posljednje kolo vrlo zanimljivim.
Rusi, Tunižani i Francuzi boriće se za dva mjesta koja vode u osminu finala, a raspored je takav da u subotu Rusija igra sa Dancima koji su već u osmini finala, a poraženi iz meča Tunis i Francuska gotovo sigurno oprostiće se od narednog kruga.
GRUPA A (Banjaluka)

Rezultati 4. kola
Francuska - Angola 28:23
Rusija - Tunis 25:23
Srbija - Danska 24:24

Tabela:
Danska 7, Srbija 5, Tunis 4, Francuska 4, Rusija 4, Angola 0.

Parovi 5. kola (subota)

Tunis – Francuska (16.00)
Rusija – Danska (18.30)
Angola – Srbija (21.00)

(G.Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC