• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragičević: Sjajno, pobjeda svih nas u Boriku

Selektor Srbije pun riječi hvale za svoje igrače koji su osvojili vrijedan bod u meču sa Danskom. Igrači ni na „minus tri“ nisu gubili nadu.

 Dragičević: Sjajno, pobjeda svih nas u Boriku Izvor: MONDO

Srbija i Danska podijelili su bodove odigravši 24:24 u četvrtom kolu Grupe D SP za juniore. Danci su već u osmini finala, a Srbi bi pobjedom nad Angolom ovjerili plasman u naredni krug, ali i osvajanje druge pozicije na tabeli.

Poslije osvajanja zlata vrijednog boda selektor Srbije Vladimir Dragičević blistao je od zadovoljstva i imao samo riječi hvale za svoje igrače.

„Prije svega još jednom hvala navijačima, bili su fenomenalni kao i mi večeras. Izostanak našeg kapitena Mahajla Radovanovića na svu sreću nije se osjetio. Završili smo sve kalkulacije oko plasmana u drugi krug i to je najbitnije. Sve držimo u našim rukama, imamo tu utakmicu protiv Angole i tom pobjedom ćemo doći do željenog drugog mjesta. Što se ove utakmice tiče mislim da smo odigrali taktički precizno, momsi su ispoštovali sve što smo se dogovorili, dali su maksimum, ostavili su srce, kao i banjalučka publika. Još jednom čestitke, ovo je pobjeda svih nas ovdje“.

Srbija je ostala još utakmica protiv autsajdera Angole, a pobjedom bi „orlići“ obezbijedili plasman u osminu finala gdje bi izbjegli selekciju Njemačke i Danske. Selektor Srbije ne želi da razmišlja unaprijed i upozorava da meč sa afričkom selekcijom treba shvatiti maksimalno ozbiljno.

„Ništa nas ne zanima. Ja očekujem protiv Angole, možda će to sad zvučati kao fraza, ali sigurno će to biti teška utakmica. Imaćemo dan pauze da upozorim momke, Angola nije naivna ekipa, niko je nije ovdje razultatski mnogo nadigrao, nemaju šta da izgube. Mi imamo mnogo da dobijemo, vidjeli ste protiv Tunisa smo imali meč loptu za to drugo mjesto ali nismo ju iskoristili. Nadam se da ćemo protiv Angole pobijediti, oprostiti se tako od publike,a što se tiče daljih kalkulacija uopšte ne razmišljam. Idemo u osminu finala da odigramo kao što smo odigrali večeras“,
rekao je Dragičević.

Junak meča protiv Danaca bio je Uroš Tomić koji je u posljednjoj sekundi odbranio šut Danaca, ali i tokom čitavog meča briljirao među stativama, gdje je zamijenio povrijeđenog kapitena Radovanovića.

"Bila je ovo jako teška utakmica, pogotovo poslije poraza od Tunisa kada smo dali sve od sebe, borili se ali nismo imali sreće. Ovo je odličan rezultat i zahvalio bih se ovoj publici jer bez njih mi ništa ne bismo uradili", rekao je Tomić i dodao da njegova ekipa nije ni u jednom trenutku odustala od borbe.

"Vjerovali smo i kada su otišli na plus tri. I kada je najteže vjerujemo, držimo se jedan uz drugog i vjerujemo da možemo do dobrog rezultata“.

Tomić je sjajno branio gol, a za rešetanje protivničkog ove večeri bio je zadužen Miloš Orbović koji je postigao osam golova.

"Teška utakmica, ali smo se sjajno držali kao tim, atmosfera nam je bila sjajna svih 60 minuta, ispoštovali smo dogovor iz svlačionice da odradimo to kako treba i izvučemo bar bod protiv Danaca. Sjajna publika u Boriku nam je mnogo pomogla i idemo dalje",
rekao je bek Srbije koji nije htio sa ističe svoju ulogu, već uspjeh čitavog tima.

"Osjećam se fenomenalno ali ništa to ne bih uspio bez mojih drugara, stvarno sam presrećan. Imamo dan odmora pa utakmicu sa Angolom, idemo da ih pobedimo pa onda u Sarajevo",
rekao je on.

(G. Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC