• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): BiH sa drugog mjesta među 16

Nakon vođstva tokom cijelog susreta, rukometaši BiH pobjedom protiv Argentine (30:25) obezbijedili drugo mjesto u grupi C.

 RUKOMET (U21): BiH sa drugog mjesta među 16 Izvor: MONDO

Bosna i Hercegovina od samog početka meča bila je u vođstvu. Izabranici Zdenka Grbavca poveli su na otvaranju utakmice sa 2:0, a već u 13. minutu imali su osjetnu prednost - 8:4. Raspoložen u redovima domaćina SP bio je Josip Ereš, koji je u uvodnih desetak minuta meča postigao tri gola.

Sredinom prvog poluvremena viđena je zanimljiva situacija na terenu. Argentinci su iz igre povukli golmana, igrali sa sedam igrača u polju, ali ni to im nije pomoglo da sustignu prednost BiH.

Najveća prednost BiH iznosila je +5 (10:5), ali su Argentinci do kraja prvog dijela igre uspjeli da smanje na 15:13, ponajviše raspoloženom Martinu Amatu.

U redovima BiH najbolji u prvom dijelu igre bio je Elmir Građan sa četiri pogotka i 100 odsto realizacijom, dok je "gaučose" u odsustvu najboljeg igrača i strijelca Pabla Simonea predvodio Santijago Baroneto, strijelac četiri pogotka.

Početak drugog poluvremena obilježio je Dejan Malinović serijom od tri pogotka , a sjajnim odbranama Denisa Serdarevića i brzim kontrama BiH je napravila maksimalnih +6 (25:19).

Kada je izgledalo da će rukometaši BiH lako privesti meč kraju, Argentinci su se probudili, stigli na samo -2 (27:25), ali je pravovremenim tajm-autom Grbavac razbudio svoju ekipu, koja je na kraju trijumfovala 30:25.

Najefikasniji u redovima BiH bio je rukometaš banjalučkog Borca Elmir Građan, strijelac sedam pogodaka, dok je njegov dosadašnji saigrač i novi član Maribora Dejan Malinović šest puta pogodio protivničku mrežu. Golman Denis Serdarević takođe je imao zapažen nastup i nanizao 12 odbrana. Kod Argentinaca bolji od ostalih bio je Santijago Baroneto (sedam golova).

Rezultati ostalih utakmica 5. kola u grupama A, B, C i D.

BOSNA I HERCEGOVINA - ARGENTINA 30:25 (15:13)

Dvorana: "Zetra".
Gledalaca: 5.000.
Sudije: Li Gang i Ke Vang (oba iz Kine).

BOSNA I HERCEGOVINA: Miličević 3, Janković, Građan 7, Bubalo 3, Šarac, Memić, Halilković 2, Serdarević, Kasumović, Perić 1, Bezbradica 1, Malinović 6, Milas 2, Ereš 4, Ajkunić 1, Zulfić. Selektor: Zdenko Grbavac.

ARGENTINA: Soliani, Amato 3, Simone, Smalc 1, Horak 3, Šuld 1, Gelosi 2, Baroneto 7, Fopiani 1, Moskarielo 2, Sambrana, Mihail, Morelo 1, Bono 3, Špigel 1. Selektor: Ernan Siso.

Rezultati 5. kola:
Južna Koreja - Mađarska 31:33 (13:13)
Kongo - Slovenija 23:42 (11:21)
BiH - Argentina 30:25 (15:13)

Tabela: SLOVENIJA 8, BIH 7, MAĐARSKA 6, ARGENTINA 4, Južna Koreja 3, Kongo 0.

(MONDO, foto: handballbih2013.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC