• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragičević: Ispunili smo cilj

Selektor juniorske reprezentacije Srbije zadovoljan poslije pobjede nad Angolom i plasmana u osminu finala. «Idemo maksimalno, pa šta bude».

 Dragičević: Ispunili smo cilj Izvor: MONDO

Mladi rukometaši Srbije savladali su Angolu rezultatom 28:22, poslije odličnog drugog poluvremena i tako pobjedom i drugim mjestom na tabeli završili grupnu fazu SP.

Osvajanje drugog mjesta u možda i najtežoj grupi mnogi vide kao veliki uspjeh selekcije Srbije do 21 godine koja je, inače, na SP došla preko "vajld karte", a zadovoljan je i selektor Vladimir Dragičević.

"Mi smo naš cilj ispunili, prije svega sam zadovoljan našom borbenošću na svih pet utakmica. Još jednom hvala publici, nosila je momke i kad nisu davali 100 posto, vidjeli smo danas u drugom poluvremenu, bilo je fantastično drugo poluvrijeme a loše je otvorena utakmica. To je razumljivo posle onakve utakmice protiv Danske. Odigrali smo pet fantastičnih utakmica u sedam dana", rekao je poslije meča sa Angolom Dragičević.

Slijedi nokaut faza koja se igra u Sarajevu, gdje "orlići" ne mogu da računaju na podršku publike, kakvu su imali u banjalučkoj dvorani Borik i toga su svjesni i u taboru Srbije.

"Za nas turnir tek počinje. Žao mi je što ne igramo u Banjaluci, ali mislim da će momci znati da je cijela Banjaluka uz njih, nadam se da će neko od njih i doći u Sarajevo, nadam se da će i tamo biti navijača koji će nas podržati a mi se nadamo najboljem mogućem rezultatu. Koji će to biti ne znam ali na svakom narednom meču daćemo maksimum", poručio je selektor Srbije.

Protivnik Srbije je Holandija koja je zauzela treće mjesto u grupi B, iza Njemačke i Hrvatske a ispred Švajcarske. Švajcarska je danas poražena od Katara, ali se poslije pet odigranih kola zatvorio krug Holandija-Švajcarska-Katar pa su se zbog gol razlike u međusobnim duelima selekcije plasirale tim redoslijedom.

"Mi smo očekivali Švajcarce, ali šta je tu, zato se nismo ni spremali posebno. Možda nemate tu informaciju ali Švajcarci su poslije drugog dana zatražili diskove sa utakmicama srbije pripremajući se za naš duel. Predstoji nam naporan dan, ujutro u devet sati krećemo, pet sati putovanja , imaćemo i trening... dobra stvar je što igramo u ponedjeljak u 21 čas. Vjerovatno ćemo napraviti jednu izmjenu u odnosu na ovaj sastav, trebao bi da nam stigne jedan ljevoruki igrač pošto vidimo da nam je ta rotacija tanka. Holandija je nezgodan protivnik, možda nije iz rukometne zemlje, ali ja sam gledao njihove pripreme utakmice sa Njemačkom, pobijedili su ih dva puta. Gaje taj skandinavski stil, daćemo sve od sebe pa šta bude», rekao je Dragičević.

(G. Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC