• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići": Banjaluku u srcu nosimo u Sarajevo

Mladi rukometaši Srbije poslije plasmana u osminu finala SP sa druge pozicije u grupi odreda ističu doprinos banjalučke publike.

 "Orlići": Banjaluku u srcu nosimo u Sarajevo Izvor: MONDO

Veliko slavlje u banjalučkom Boriku poslije još jedne utakmice reprezentacije Srbije.

„Orlići“ su savladali Angolu 28:22 i tako se na najbolji mogući način oprostili se od banjalučke publike, kojoj kako kažu mnogo duguju za veliki uspjeh i osvajanje drugog mjesta u grupi A, koje im donosi lakšeg protivnika u osmini finala, a to je Holandija.

„Prvo želim da se zahvalim publici i svim građanima Banjaluke koji su nas podržavali ovih dana. Izborili smo plasman u osminu finalu, ko zna šta bi bilo da nije bilo ovoliko publike. Što se nas tiče igrali smo iz utakmcie u utakmicu sve jače i jače, znali smo ako ne damo 120 osto protiv svake reprezentacije da će biti teško. Pokazali smo u utakmicama protiv Rusije, Francuske i Danske da smo prava ekipe, protiv Tunisa nismo imali sreće u završnici, ali dobro, šta da se radi, nadoknadili smo to utakmicom protiv Danske i današnjom utakmicom i nadam se da ćemo u osmini finala biti još bolji. Imaćemo vremena da se spremimo za Holandiju, ako budemo dali 120 odsto, ko god da je protivnik biće dobro, ako ne damo neće biti dobro“, rekao je poslije meča Mijajlo Marsenić.

Svi igrači Srbije oduševljeni su atmosferom u prethodnih sedam dana zbog čega će u nastavku šampionata dati sve da se oduže navijačima u Banjaluci.

„Nije bilo onako kako smo očekivali, stvarno smo iznenađeni posjetom i ovakvom podrškom, slutili smo da će biti ljudi, ali da će biti ovako nismo. Prijatno smo iznenađeni, svima nam je ovo najveće prvenstvo i najljepši trenuci u životu, meni jeste lično, a sigurno i mojim drugarima. Zahvalan sam svima koji su dolazili ovih pet utakmica, bodrili nas, idemo u Sarajevo, nosimo Banjaluku u srcu, igraćemo za ove ljude i koji su došli i koji nisu došli, igraćemo za njih i pokušaćemo da im se odužimo“, rekao je srednji bek Srbije Đorđe Đekić, koji dodaje da će im navijači iz Borika nedostajati.

„Mnogo će nam nedostajati. U svakom teškom trenutku oni su osjetili da nam treba podrška, da nam treba dati vjetar u leđa, to će nam sigurno neostajati, trebaće nam ova publika i ova atmosfera, ali mi ćemo se boriti za ove ljude kao da su tamo, ostavićemo srce na terenu pa uz malo sreće nadam se da ćemo dogurati daleko“, istakao je Đekić.

Protiv Angole njemu i njegovim saigračima trebalo je dugo vremena da slome otpor afričke selekcije, ali su „orlići“ na poluvremenu odlučili da moraju da odigraju mnogo bolje i to su i uradili u nastavku.

„Teže je bilo iz razloga što je Angola jako prijatno iznenađenje ovog prvenstva, momci su došli ovdje, nemaju šta da izgube, bore se. Mi nismo očekivali takav otpor, vidjeli ste i sami nismo mogli da dođemo do nekog konkretnog rješenja. Dogovorili smo se u svlačionici da sastavimo malo jaču odbranu, da malo više želje i volje unesemo u našu igru, da se borimo da se bacamo i došao je rezultat. Čim smo krenuli da se borimo i dajemo sto odsto svojih mogućnosti odmah je došao rezultat. Ne znamo još uvijek kakva je Holandija tek treba da pogledamo CD i snimimo njihovu igru. nadam se da imamo kvalitet i da uz vjetar u leđa koji su nam ljudi ovdje dali u grupi da ovako prođemo mislim da imamo šanse da prođemo dalje, pa u četvrtfinalu šta bude“, rekao je Đekić.

Junak utakmice Luka Arsenić priznao je da je selekcija Srbije ušla previše opušteno u meč ali da se na vrijem vratila u igru i ističe da u nastavku takmičenja selekcijaSrbije ne smije pokvariti utisak.

„Ispada da je ovo bila najteža utakmic.a Mi smo doduše ušli malo opušteno u ovu utakmicu, ali na našu sreću probudili smo s ena vrijeme. Izgleda je opet presudila ova fenomenalna publika, mogu samo da napomen da smo osim što smo morali da pobijedimo i da se odužimo ovoj publici na svemu što je uradila za nas. Sigurno je da bez njih ne bismo uspjeli da uradimo sve ovo. Angola nije ekipa za potcjenjivanje, namučili su sve ekipe u našoj grupi, pa i nas. To je ekipa koja je debitovala na prvenstvu i sigurno je imala veliku želju, pogotovo na današnjoj utakmici gdje su igrali pred ovakvom publikom. Holandija je sljedeća, imamo dan odmora, spremaćemo se, ne smijemo da prospemo sve ovo. Ovo je stvarno fenomenalan uspjeh, očekivali smo samo da prođemo grupu, naša grupa je pored grupe u Ljubuškom najjača, a mi smo izborili fenomenalno drugo mjesto, idemo na Holandiju, daćemo sve od sebe i šta nam Bog da“, rekao je golman „orlića“.

(G.Arbutina, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC