• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slabiji TV turnir šampiona u Doboju

Poznati učesnici rukometnog TV turnira šampiona u Doboju. Sudeći po imena učesnika turnir će biti nešto slabiji nego proteklih godina.

 Slabiji TV turnir šampiona u Doboju Izvor: MONDO

Izvršni odbor 45. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2013", koji će biti održan od 20. do 24. avgusta, utvrdio je konačnu listu osam klubova učesnika ovog takmičenja.

Učešće su potvrdile reprezentacija Bahreina, te ekipe "Dankerk“ iz Francuske, "Bešiktaš“ iz Turske, "Vojvodina“ iz Srbije, "Pik Segedin“ iz Mađarske, "Pivovarna Laško-Celje“ iz Slovenije, "Borac“ iz Banjaluke i "Sloga“ iz Doboja, izjavio je Srni predsjednik komisije za informisanje Siniša Simić.

On je podsjetio da ekipa "PIK Segedin" učestvuje na turniru deseti put, "Borac“ peti put, "Pivovarna Laško-Celje“ treći put, "Bešiktaš“ i "Vojvodina“ drugi put, "Bahreini“ i "Dankerk“ prvi put, dok je ekipa "Sloge" učestvovala pod različitim imenima na svim dosadašnjim turnirima.

"Na turniru, prema tradiciji, učestvuje osam ekipa podijeljenih u dvije takmičarske grupe. Prva četiri dana igraće se po bod sistemu, a petog dana će biti igrani finalni susreti", precizirao je Simić.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir.

Na dosadašnja 44 turnira ukupno je učestvovalo 128 klubova, od čega 51 sa prostora bivše Jugaslviaje, među kojima 21 ekipa iz BiH, a prve ekipe iz inostranstva "Bohemians" iz Praga, "Dinamo" iz Brašova i "Spartakus" iz Budimpešte nastupile su 1969. godine.

Prve TV kamere bile su postavljene 1970. godine kada je snimljena i naknadno emitovana reportaža o turniru i finalni susret banjalučkog "Borca" i češke "Dukle".

Sponzori ove sportske manifestacije su Vlada Republike Srpske i grad Doboj.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC