• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): Kraj za Srbiju

Rukometna reprezentacija Srbije do 21 godine nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. "Orlići" poraženi od Holandije 25:26.

 RUKOMET (U21): Kraj za Srbiju Izvor: MONDO

"Orlići" su odigrali najslabiji meč na Svjetskom prvenstvu, niti jednom nisu vodili u meču sa Holanđanima pa su tako neslavno, nakon samo jedne utakmice u Sarajevu, završili takmičenje.

Srpski tim dozvolio je Holanđanima da nametnu svoj ritam igre od samog starta susreta, pa su "lale" već nakon desetak minuta meča imale prednost od tri gola (3:6). Ipak, "orlići" su brzo došli sebi i nakon par minuta na semaforu je pisalo 7:7.

Ponovo su reprezentativci Holandije zaigrali bolje, poveli, i prednost održavali do kraja prvog dijela igre, koji su riješili u svoju korist rezultatom 13:10. Maksimalno vođstvo "lala" iznosilo je tri gola, a moglo je biti i uvećano u posljednjoj sekundi, ali je golman Srbije Mihailo Radovanović uspio da odbrani sedmerac i zadrži nadu srpskom timu da u nastavku može do preokreta.

Srbija je na startu drugog poluvremena napravila seriju 2:0, ali to je bilo sve od "orlića". Holanđani su se brzo konsolidovali i ponovo stekli prednost 21:17 (44. minut), koju tim Vladimira Dragičevića nikako nije uspio da dostigne. Pokušavao je selektor Srbije stalnim izmjenama da razdrma svoju ekipu, ali ništa nije polazilo za rukom mladom srpskom timu. Prednost Holanđana je rasla iz minuta u minut i većim dijelom drugog poluvremena iznosila i pet razlike.

Pred kraj susreta Srbija je uspjela da smanji prednost protivnika na samo gol, 25:26, imala šut za izjednačenje, ali je golman Holandije odbranio i odveo svoj tim u četvrtfinale.

Najzaslužniji za trijumf Holandije bili su Samir Benganem i Jeroen Van der Bojken sa po šest golova, dok su se kod Srbije sa istim brojem pogodaka istakli Đorđe Đekić i Živan Pešić.

Rezultati utakmica osmine finala

SRBIJA - HOLANDIJA 25:26 (10:13)

Dvorana: "Skenderija".
Sudije: Radojko Brkić i Andrej Jusufhodžić (oba iz Austrije).

SRBIJA: Tomić, Orbović 4, Perović, Đekić 6, Vučićević, S. Ilić 3, Radovanović, Radivojević 5, Arsenić, V. Ilić, Matičić, Brajović, Todorović 1, Pešić 6, Damnjanović, Marsenić. Selektor: Vladimir Dragičević.

HOLANDIJA: Ravensberger, Krijntjes 5, Bart 4, Lambert, L. Stajns 1, Falke, I. Stajns, De Kujper, Van Dam 1, Benganem 6, De Jonge 1, Taken, Polman 2, Smits, Fige, Van Der Bojken 6. Selektor: Gino Smits.

(MONDO, foto: handballbih2013.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC