• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): BiH bez četvrtfinala

Domaćin SP za juniore, BiH porazom od Egipta nakon produžetaka 25:28 u osmini finala završila takmičenje na svjetskoj rukometnoj smotri.

 RUKOMET (U21): BiH bez četvrtfinala Izvor: MONDO

Bosna i Hercegovina veoma nervozno ušla je u meč. Egipćani su poveli 2:0, a tek na isteku šestog minuta rukometaši domaćina Svjetskog prvenstva preko Dejana Malinovića stigli su do prvog pogotka.

"Faraoni" su tokom prvog dijela igre u prvom poluvremenu konstantno imali prednost od dva-tri gola. Izabranicima Zdenka Grbavca ništa nije polazilo sa rukom, a čak i sa igračem manje Egipćani su izborili isključenje i sedmerac i došli na +4 (9:5) u 19. minutu meča.

Ipak, Bosna i Hercegovina odličnog Josipa Perića pravi seriju 3:0 i stiže na samo gol zaostatka. Obje reprezentacije golove su postizale u serijama, pa je uzvratio Mostafa Osama Muhamed Bišir i ponovo doveo svoju reprezentaciju do osjetne prednosti od tri gola.

Odličnom odbranom i furioznom igrom u napadu, BiH je na početku drugog dijela igre konačno stigla do izjednačenja. Ivan Milas, Josip Ereš i Josip Perić ponovo su režirali seriju 3:0 i u 37. minutu po prvi put rezultat je bio poravnat. Egipćani punih sedam minuta u nastavku nisu uspjeli da postignu gol.

U 41. minutu BiH je preko Elmira Građana po prvi put povela (17:16), i to sa igračem manje. Uslijedila je igra gol za gol, sve do trenutka kada je Ali Jahija dva puta bio precizan sa sedam metara i doveo svoju reprezentaciju na +2 (21:19).

Golman BiH Denis Serdarević sjajnim odbranama (ukupno 13) nosio je svoj tim do izjednačenja dva minuta prije kraja meča 22:22. Imali su "zmajići" priliku za pobjedu u posljednjim trenucima meča, Malinović je čak i pogodio mrežu Egipćana, ali je vrijeme isteklo prije nego što je lopta ušla u gol.

Prvi produžetak u potpunosti je pripao Afrikancima, koji su do isteka petog minuta napravili dva gola razlike, 25:23. U drugom nastavku Egipćani su zadržali prednost do kraja i sasvim zasluženo izborili plasma među osam najboljih svjetskih selekcija do 21 godine.

Sjajan nastup imao je Josip Perić, strijelac devet pogodaka, a pratio ga je Elmir Građan sa pet. U redovima Egipćana prvi strijelac je bio Ali Jahia sa osam golov, a pogodak manje dao je Mahmud Agami.

POVREDA EREŠA
U 52. minutu desnokrilni igrač reprezentacije BiH Josip Ereš povrijedio je list lijeve noge pri doskoku. Rukometaš Izviđača iz Ljubuškog šepajući je napustio teren, a zamijenio ga je Muhamed Zulfić. Za sada nije poznato koliko je ozbiljna povreda Ereša.

Rezultati utakmica osmine finala

BOSNA I HERCEGOVINA - EGIPAT 25:28, nakon produžetaka (22:22, 11:14)

Dvorana: "Zetra".
Sudije: Mindaugas Gatelis i Vaidas Mazeika (oba iz Litvanije).

BOSNA I HERCEGOVINA: Miličević 1, Janković, Građan 5, Bubalo, Šarac, Memić, Halilković, Serdarević, Kasumović, Perić 9, Bezbradica, Malinović 2, Milas 2, Ereš 2, Ajkunić 3, Zulfić. Selektor: Zdenko Grbavac.

EGIPAT: Jahia Said Hamed 8, Halil 1, Adel Abdel Moneim 1, Ajman Mohamed 2, Osama Ibrahim, Mahmud Ahmed Agami 7, Osama Mohamed Bišir 5, Tamer Mustafa 2, Ahmed Hamdi Belal 2, Mohamed Salama, Hešam Nasr Soliman, Ibrahim Ibrahim, Ala El Din Ahmed, Adel Anvar Ali, Ali Abdel Motelib, Moamen Safa El. Selektor: Emadeldin Ibrahim Mohamed.

(MONDO, foto: handballbih2013.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC