• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudaš: Spreman za "pakao" u Moskvi

Srpski desetobojac već ove sedmice putuje u rusku prijestonicu gdje će za manje od mjesec dana početi Svjetsko prvenstvo

 Dudaš: Spreman za "pakao" u Moskvi Izvor: MONDO

Mihail Dudaš u odličnoj formi dočekuje Svjetsko prvenstvo za atletičare u Moskvi, iako tvrdi da će konkrencija u desetoboju biti najjača u istoriji.

Iako je Dudaša u pripremama za najvažnije takmičenje sezone omela povreda pete, on je uspio da se oporavi i vjeruje u dobar rezultat u prijestonici Rusije.

"Prezadovoljan sam formom, i psihičkom i fizičkom. Na treninzima sam pokazao da sam spreman za veliki rezultat, ali ćemo to ostaviti da vidimo u Moskvi. Povreda je uticala malo na skakačke discipline, ali mi je dobro došlo i da se malo odmorim", rekao je srpski desetobojac.

Dudaš već u četvrtak putuje u Moskvu, gdje će se prvi put ove sezone okušati u desetoboju.

"Krećemo ranije da bismo se adaptirali, a potom dolazi takmičenje. Pripreme se ogledaju u postepenom opuštanju treninga i štelovanju forme za takmičenje. To će biti moj prvi desetoboj ove sezone. Jedan sam počeo u Češkoj na startu ljetne sezone, ali sam zbog povrede morao da odustanem. Teško je koncentrisati se, ali je meni Moskva najbitnije takmičenje u životu. Idem tamo sa punom koncentracijom, punim srcem i željom da ostvarim što bolji rezultat", rekao je Dudaš.

Iako ističe da je potpuno spreman, Dudaš je svjestan da ga u Moskvi očekuje težak posao, posebno zbog konkurencije.

"Konkurencija je najjača u istoriji desetoboja. Biće mnogo desetobojaca koji će osvojiti preko 8.200 bodova, ali se ja na to ne obazirem. Meni je najbitnije da me ništa ne ometa dok to radim, a onda sam siguran da ću odraditi najbolji posao", naglasio je mladi Novosađanin.

Tokom priprema Dudaš je radio na mnogim stvarima i ističe da se vidi napredak u pojedinim disciplinama.

"Ove godine smo još od zime bacili akcenat na prepone. Poboljšanje u toj disciplini donosi poboljšanje agilnosti, te zbog toga i sve ostale discipline jačaju. Sprint mi je mnogo bolji nego prošlih godina, a bacanje diska bi trebalo da bude malo iznenađenje", istakao je Dudaš.

Svjetsko prvenstvo u Moskvi na programu je od 10. do 18. avgusta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC