• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Avgust je mjesec padobranstva u Banjaluci

Banjaluka će od 13. do 19. avgusta biti domaćin Evropskog padobranskog prvenstva i Svjetskog kupa. Ulaz na ovo takmičenje je besplatan.

 Avgust je mjesec padobranstva u Banjaluci Izvor: MONDO

Takmičenje na Sportskom aerodromu „Zalužani“ u BanjalucI okupiće preko 280 najboljih padobranaca iz 20 zemalja svijeta (SAD, Velika Britanija, Ukrajina, Belgija, Slovenija, Poljska, Norveška, Litvanija, Italija, Izrael, Danska, Austrija, Francuska, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Njemačka, Holandija, Venecuela, Švedska, Mađarska), saopštili su organizatori.

U sedam dana, koliko će trajati ova sportska manifestacija, padobranci će se takmičiti u disciplinama, „grupni relativ skokovi“ (Formation Skydiving 4 i 8 osoba - muška i ženska konkurencija) i artističkim disciplinama(Freefly and Freestyle) a ulaz je besplatan.

„Formation Skydiving“ (FS) je disciplina u kojoj tim takmičara od 4 i 8 osoba u slobodnom padu izvode seriju unaprijed određenih likova, što više puta u zadatom vremenu od 35 sekundi.

U disciplini „FreeFly“ učesnici pokazuju svoju individualnost u slobodnom padu, i izvode seriju radikalnih manevara
Freestyle takmičari izvode seriju solo vazdušnih manevara sličnih gimnastici, koji mogu biti veoma brzi i komplikovani. Iako ima mnogo pozicija i manevara u Freestyle-u je sve dozvoljeno.

Takmičenje podržava Grad Banjaluka, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, Ministartsvo odbrane BiH, Ministartsvo civilnih poslova BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC