• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Srbija bolja od Mađarske!

Srpski vaterpolisti trijumfovali u derbiju C grupe Svjetskog prvenstva u Barseloni. U petak protiv Kine "ovjera" prvog mjesta.

 VATERPOLO (SP): Srbija bolja od Mađarske! Izvor: MONDO

Delfini" su u prvom kolu rutinski savladali Australiju (10:7), a zatim je na red došao meč protiv Mađara, za koji se već nakon žrijeba pretpostavljalo da će biti odlučujući za sam vrh tabele.

Izabranici Dejana Savića su pobjedom od 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) praktično obezbijedili prvo mjesto i najlakšeg protivnika iz D grupe u osmini finala, a to bi mogao da bude Kazahstan.

Najefikasniji su sa po tri gola bili Andrija Prlainović i Slobodan Nikić.

Filip Filipović dva puta je zatresao mrežu, dok su po jednom to učinili Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović.

Kod protivnika je Deneš Varga prednjačio sa tri pogotka, a Norbert Madaraš i Marton Vamoš postigli su po dva.

Srbija je na ulasku u četvrtu četvrtinu imala dva gola viška (9:7), a prednost je duplirala pogocima Nikića i potom Prlainovića iz peterca, koji je sjajnim uplivavanjem iznudio Mandić.

Činilo se da je na nešto manje od sedam minuta prije kraja pobjeda "u džepu", posebno kada Mađari iz dva pokušaja nisu realizovali igrača više, ali nije bilo tako.

Sjeverni srpski susjedi potom su matirali Branislava Mitrovića u tri uzastopna napada i za 83 sekunde uspjeli da priđu sa 11:7 na minimalnih 11:10!

Primili su gol od Madaraša iz daljine, pa od Varge sa igračem više i konačno je Harai krunisao brzo plivanje čitavog tima, tako da se 3:37 minuta prije kraja ušlo u neizvjesnu završnicu.

Selektor Savić u tim trenucima se opredijelio za igru bez centra, Filipović je uplivavanjem pred gol iznudio ključnog igrača više, a Stefan Mitrović pogodio za 12:10.

Od tog trenutka je bedem ispred Branislava Mitrovića bio neprobojan za mađarske vaterpoliste, a Nikić je iz munjevite kombinacije sa Prlainovićem samo potvrdio da dva boda idu na konto vicešampiona svijeta iz Šangaja 2011- 13:10!


"Delfini" su iskoristili sedam od 10 situacija sa igračem više, što je bilo impresivno čak i u poređenju sa vrlo dobrih, rivalovih 7/12.

Kina u petak od 9.30 ne može da bude prepreka ka osvajanju C grupe, ali ono pravo počeće tek nakon toga...

PRVA ČETVRTINA

Mađari su iskoristili smušen početak srpske reprezentacije u fazi napada da povedu sa 2:0, golovima Sivoša i Demeša Varge, ali su uzvratili Filip Filipović i Andrija Prlainović, odličnim udarcima iz daljine u situacijama sa igračem više - 2:2.

Dobra igra u odbrani, uz blagu naklonost sreće, dala je izabranicima Dejana Savića šansu da pređu u vođstvo, ali nisu iskoristili dva napada sa igračem više. U prvom je Nađ zaustavio dva udarca iz blizine, potom je Aleksić izblokiran, a Ćuk pogodio prečku.

To je na drugoj strani kaznio Vamoš, koji je 20 sekundi prije kraja uvodne dionice donio Mađarskoj gol prednosti - 2:3.

DRUGA ČETVRTINA

Počeli su "delfini" da "tuku" Mađare njihovim oružjem. Pošto je Filipović još jednim pogotkom iz daljine izjednačio, Duško Pijetlović iz kontre je preokrenuo na 4:3.

Madaraš je vratio rezultat u ravnotežu, ali Vanja Udovičić nije dao da tako ostane, pošto je iz još jednog kontranapada pogodio za 5:4!

Slobodan Nikić je poslije sjajne kombinacije sa Filipovićem doneo "delfinima" prvo vođstvo od dva razlike (6:4), Hošnjanski smanjio, da bi Andrija Prlainović sa lijevog krila majstorski realizovao igrača više za 7:5.

TREĆA ČETVRTINA

Dugo su "delfini" djelovali odlično, čvrsto u odbrani, iza koje je golman Branislav Mitrović "skinuo" nekoliko šuteva, mahom iz daljine.

Četiri minuta nije bilo pogodaka na obje strane, a "tišinu" je prekinuo mladi Dušan Mandić, u stilu Filipa Filipovića, ljevicom - 8:5. Nakon toga je napad srpske selekcije postao nešto pasivniji, Nađ je odbranio Gociću šut sa igračem više, kojim su mogli da odu i na "plus četiri".

Deneš Varga odgovorio je iz kontre, šutom pod prečku (8:6), a Vamoš sa igračem više smanjio na samo 8:7. Poslije sedam minuta bez primljenog gola, u srpskoj mreži su se našle dvije lopte za manje od jednog minuta.

Na sreću, posljednji napad u trećoj četvrtini, Srbi su realizovali preko Miloša Ćuka, koji je tukao u same rašlje - 9:7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC