• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušebajev – kakav otac, takav sin!

Aleks Dušebajev, sin čuvenog Talanta Dušebajeva sa osam golova odveo Španiju do pobjede nad Švajcarskom 26:22 i polufinala SP.

 Dušebajev – kakav otac, takav sin! Izvor: MONDO

Kakav otac, takav sin!

Talant Dušebajev, španski rukometaš kirgistanskog porijekla svojevremeno je harao rukometnim terenima, a sada to čini njegov dvadesetogodišnji sin Aleks.

Mladi desni bek Španije najzaslužniji je za trijumf Španije nad Švajcarskom 26:22 u četvrtfinalnom meču SP za juniore igranom u sarajevskoj Zetri, pošto je postigao osam golova.

“Furija” je poslije prvih 30 minuta vodila 13:12, da bi u nastavku slomila otpor Švajcaraca čiji je najbolji pojedinac bio golman Nikola Portner sa deset odrbana, što dovoljno govori o odnosu na terenu.

U polufinalu je i selekcija Hrvatske koja je bila bolja od Brazila rezultatom 23:21 (10:11).

Juniorska selekcija Švedske postigla je 20 golova u drugom poluvremenu protiv Holandije i na kraju slavila 30:25 izborivši tako polufinale SP.

Selekcija Holandije bila je na putu da priredi iznenađenje u četvrtfinalu, ali su ih u tome spriječili Šveđani koji su postigli 20 golova u drugom poluvremenu i na kraju slavili 30:25.

Holandija je odigrala odlično prvo poluvrijeme četvrtfinala SP protiv Švedske i vodila 13:10, ali je skandinavska selekcija uspjela da u nastavku napravi preokret.

Šveđani su početkom drugog poluvremena polako stizali prednost Holandije da bi u 38. Minutu prvi put poveli na meču- 18:17 i bio je to početak kraja Holanđana na ovoj utakmici.

Držali su se Holanđani još do 22:23 a onda je uslijedila serija Švedske koja je u četiri minute postigla isto toliko golova i odlijepila se na pet golova razlike, koje Holandija do kraja meča nije uspjela da stigne.

U prvoj utakmici četvrtfinala Francuska je savladala Egipat 35:33 i uspjela da se uključi u borbu za medalje.


Međutim, prvih 30 minuta, Egipćani, koji su u prethodnoj utakmici izbacili domaćina BiH poslije produžetaka, su bili bolji i na odmor otišli sa "plus dva" gola razlike.

Međutim, nastavak utakmice donio je drugačiju sliku na terenu, pa su "galski pijetlovi" osigurali borbu za medalje a "faraone" poslali kući.

PAROVI I REZULTATI ČETVRTFINALA

Francuska - Egipat 35:33 (14:16)
Holandija - Švedska 25:30 (13:10)
Španija - Švajcarska 26:22 (13:12)
Hrvatska - Brazil 23:21 (10:11)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC