• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DELFINI": Pobjeda za tata Fiću

Vaterpolisti Srbije kažu da je bitnije od pobjede nad Mađarskom na Svjetskom prvenstvu to što je Filip Filipović postao otac.

 "DELFINI": Pobjeda za tata Fiću Izvor: MONDO

Vaterpolisti Srbije ostvarili su vrlo bitnu pobjedu u 2. kolu Svjetskog prvenstva u Barseloni. "Delfini" su sigurnom igrom "poopili" Mađarsku (13:10) i najvjerovatnije obezbijedili prvo mjesto u Grupi C.

Izabranici Dejana Savića svjesni su da su u srijedu odradili veliki posao, a pobjedu su posvetili novopečenom tati Filipu Filipoviću.

"Srećniji sam zbog Filipa nego zbog pobjede. Stisli smo na kraju kada je bilo najbitnije i to je rezultitalo važnom pobjedom", rekao je po završetku utakmice Slobodan Nikić.

Centar Srbije je, uz Andriju Prlainovića, sa tri postignuta gola bio najefikasniji u redovima srpskog tima. Sjajni centar odlično je koristio perfektna dodavanja spoljne linije.

I selektor Dejan Savić imao je puno razloga za zadovoljstvo.

"Naše greške su omogućile Mađarima da se približe, ali smo na kraju odigrali kako treba. Najbitnije je ipak da je Filip postao otac i čestitam i njemu i Sanji", poručio je strateg aktuelnog vicešampiona sveta.

Savić smatra da je ozbiljna prijetnja protivnika u posljednjoj četvrtini kada su prednost Srbije sa četiri gola sveli na samo pogodak zaostatka više posljedica opuštanja "delfina".

"Vjerujem da je poslije 11:7 došlo do opuštanja, a ne iznuđenih grešaka jer u suprotnom ne bi valjalo. Početak je bio sa dva centra Mađara i tu su poveli 2:0. Uspjeli smo da preokrenemo rezultat i držimo meč u svojim rukama. Svelo se na igrača više i manje", dodao je strateg srpskog tima.

Stefan Mitrović ocijenio je trijumf protiv Mađarske kao veoma bitan.

"Izuzetno bitna pobjeda za nas. Mađarska je najveći rival u grupi. Početak je bio lošiji, ali smo se dobrim ritmom vratili. Imali smo dve serije 3:0, popravili igrača manje. Sve je bilo na realizaciji igrača više i tu smo se bolje snašli od Mađara", rekao je Mitrović.

Selektor Mađarske Tibor Benedek nije previše govorio o meču. Kratko je prokomentarisao: "Promijenili smo taktiku ali nismo uspjeli da pobijedimo Srbiju. Ako se sretnemo još jednom nadam se da će biti bolje", rekao je on.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC