• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK: Troicki suspendovan do 2015!

Međunarodna teniska federacija (ITF) kaznila je srpskog tenisera jer se nije u potpunosti povinovao doping testiranju.

  ŠOK: Troicki suspendovan do 2015! Izvor: MONDO

Viktor Troicki u četvrtak je eliminisan sa turnira u Umagu (0:6, 4:6 protiv Tomija Robreda), ali je znatno jači, potencijalno fatalan udarac, dobio od Međunarodne teniske federacije!

Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac Srbije suspendovan je na 18 mjeseci, dakle do 25. januara 2015. godine, u skladu sa Članom 2.3 Teniskog Antidoping programa, koji važi za sve učesnike takmičenja u organizaciji ITF, ATP i WTA.

U obrazloženju odluke kaže se da je od Troickog 15. aprila, prilikom učešća na turniru Masters serije u Monte Karlu, zatraženo da dostavi nadležnima uzorke urina i krvi.

On je dao mokraću, ali ne i krv.

Troicki je nezavisnom sudu rekao da mu je čovjek zadužen za doping kontrolu odobrio takav potez, prihvativši obrazloženje da se tog dana nije dobro osjećao.

Ipak, sud je ustanovio da mu je neimenovana žena rekla da ne može pouzdano da ga posavjetuje da li bi tako nešto bilo u redu.

Sud je tako odlučio da je Troicki prekršio pravila i oštro ga kaznio.

To je izuzetno loša stvar ne samo za njega, već i za nacionalni tim Srbije, koga od 13. do 15. septembra u Beogradu očekuje polufinalni meč Dejvis kupa protiv Kanade.

S obzirom na drastičan pad forme Janka Tipsarevića u 2013, rezultat "orlova" najvećim dijelom će zavisiti od Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića - uz napomenu da polufinale slijedi samo pet dana po završetku US opena, što Đokoviću nosi rizik od povređivanja, kao u meču protiv Argentine 2011...

(MONDO, foto: Beta/AP/Kirsty Wigglesworth)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zorica

Pa da, kako drugacije sprijeciti Srbiju da ponovo osvoji Davis Kup?! Sramota da se institucija/organizacija (ili sta je vec) tako ophodi prema ljudima kojima tenis znaci sve. S R A M O T A ! ! !

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC