• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Žaliću se sudu u Lozani

Srpski teniser je izjavio da nije izbjegavao davanje uzorka krvi u aprilu na turniru u Monte Karlu i da će uložiti žalbu.

 Troicki: Žaliću se sudu u Lozani Izvor: MONDO

Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendovala je Viktora Troickog na godinu i po dana zbog kršenja antidoping pravila.

Kazna je izrečena jer je srpski igrač u aprilu tokom turnira u Monte Karlu tokom jedne kontrole dao samo uzorak urina, a ne i krvi, kako je naloženo pravilima.

On je u saopštenju koje je proslijeđeno medijima detaljno objasnio šta se zaista dogodilo.

"Sve se događalo u Monte Karlu ovog proljeća. Loše sam se osjećao tog 15. aprila za vrijeme i poslije meča sa Jarkom Nieminenom. Poslije meča bio sam izabran da dam uzorak urina i krvi, pa sam poslije tuširanja otišao na antidoping kontrolu, ali pošto sam se loše osjećao, pitao sam zvaničnog doktora da li mogu da izbjegnem davanje krvi - jer mi od toga bude još gore, a ona mi je rekla da mogu, ali da prethodno napišem pismo Međunarodnoj teniskoj federaciji", izjavio je Troicki u saopštenju dostavljenom medijima.

"Ljekarka koja je obavljala testove rekla mi je da sam blijed i da izgledam bolesno. Ona je rekla da mogu da preskočim test krvi ako napišem pismo ITF-u i objasnim šta se dogodilo. Izdiktirala mi je šta da napišem i pustila me da odem. Bila je ljubazna i puna razumijevanja. Bio sam sto posto ubijeđen da je sve u redu. Moj trener Džek Rider bio je sa mnom u sobi za testiranja tokom postupka", rekao je Troicki.

Troicki je rekao da je sljedećeg jutra, kada mu je bilo bolje, kod istog kontrolora kod kojeg je bio dan ranije dao uzorak krvi i urina i da je prošao oba testa.

"Rezultati testova krvi i urina su bili negativni, potpuno čisti", rekao je on, dodavši da je i prije toga mnogo puta bio testiran kao i i da nikada prije toga nije odbio test.

Viktor ističe da zna da su pravila stroga, i da ništa nije namjerno izbjegavao, i da vjeruje da je došlo do greške.

"Prema meni se odnose kao prema kriminalcu, a nisam ništa skrivio. Plašim se igle i zbog toga sam imao problema, ali sam se uvijek redovno odazivao pozivima za testove. Čist sam i tako ću završiti karijeru", rekao je Troicki.

Troicki je rekao da je razgovarao sa još nekim teniserima i da su svi iznenađeni.

"Prvo sam razgovarao sa svojim dubl partnerom Andreasom Sepijem koji je bio šokiran odlukom za koju tvrdi da je prestroga jer je ista stvar mogla da se dogodi bilo kome. Novak Đoković je rekao da vjeruje da će se sve dobro završiti, pošto nisam kriv, kao i da bi čelnici ATP morali da me podrže", rekao je Troicki.

Srpski reprezentativac je izjavio da će se žaliti međunarodnom Sudu za arbitražu u sportu u Lozani.

"Uvjeren sam 100 odsto da će Sud u Lozani razmotriti moj slučaj i donijeti ispravnu odluku. Ali, ozbiljna kazna koju sam dobio ostavila me je bez riječi".

On je dodao da je još uvijek u šoku.

"Ne znam šta ću da radim, još ne vjerujem da se to dogodilo. Borac sam i pokušaću da se borim sa mojim timom i advokatima, ali sada sam uništen. Nadam se da će se ova noćna mora završiti, jer zaista želim da nastavim da igram tenis. Ovo nisam zaslužio", dodao je srpski teniser.

TIPSAREVIĆ: ZNAM DA JE VIKTOR NEVIN
Janko Tipsarević je poslije saznanja da je njegov prijatelj i reprezentativni kolega Viktor Troicki suspendovan odmah stao u njegovu zaštitu.

"Znam Viktora... Znam da je nevin... Nadam se da će to i dokazati...", napisao je Tipsarević na svom Twitter nalogu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC