• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Gran pri kao priprema za EP

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije kaže da ekipa još nije u željenoj formi.

 Terzić: Gran pri kao priprema za EP Izvor: MONDO

Najbolje srpske odbojkašice igraće od 2. do 4. avgusta u Dominikanskoj Republici prvi vikend Grand prija, gde će im pored selekcije domaćina, rivali biti Češka i Portoriko.

Tokom drugog vikenda, od 9. do 11. avgusta, Srbija će u Beogradu igrati protiv Holandije, Alžira i SAD, dok će posljednjeg vikenda u kineskom Vuhanu, od 16. do 18. avgusta, igrati protiv domaće ekipe, Poljske i Argentine.

Finalni turnir Gran prija održaće se u japanskom gradu Saporo od 28. avgusta do 1. septembra.

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da će ti mečevi biti uvertira Evropskom prvenstvu (6-14. septembra u Njemačkoj i Švajcarskoj), na kojem će Srbija braniti titulu osvojenu prije dve godine u Beogradu.

"Zadovoljan sam kako su odbojkašice obavile dosadašnje pripreme, a cijeli Gran pri će poslužiti kao nastavak priprema za Evropsko prvenstvo. Ekipa trenutno nije u pravoj formi, ali ipak očekujem dobre rezultate", rekao je Terzić na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Do sada smo više 'radili glavom' i obraćali pažnju na stvari koje bi mogle biti problematične. U Dominikanskoj Republici će biti teško, čekaju nas domaćin koji nas je već pobjeđivao, Češka koja je osvojila Evroligu, kao i Portoriko, koji važi za autsajdera", dodao je Terzić.

Korektor reprezentacije Srbije Jovana Brakočević rekla je da ekipa uvijek teži najboljim rezultatima.

"Daćemo sve od sebe da se nađemo među najboljima, sve ostalo je nebitno. Trudićemo se da pobijedimo sve protivnike. Ako se plasiramo na završni turnir biće teško da se iz Japana vratimo u Evropu, jer ćemo imati samo par dana pred EP, ali to ne može da bude alibi. Nećemo dozvoliti da nas išta poljulja", rekla je ona.

Srednji bloker Nataša Krsmanović istakla je da ne razmišlja o završnom turniru Gran prija u Japanu.

"Ne razmišljam o završnom turniru, ali ako budemo dobro igrale rezultat neće izostati. Ići ćemo vikend po vikend, utakmicu po utakmicu", rekla je ona.

Tehničar Maja Ognjenović nada se najboljem i pored teškog rasporeda.

"Neće biti lako, pošto ćemo igrati tri utakmice za tri dana. Imamo sreću što ćemo drugog vikenda igrati u Beogradu, ali već poslije toga putujemo u Kinu, a možda i na završni turnir u Japan. Tako ćemo imati svega nekoliko dana pred početak EP. Ja se ipak nadam najboljem", rekla je ona.

(MONDO/Beta, foto: Beta/CEV/DS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC