• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS: Vjerujemo da je riječ o nesporazumu

"Smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do neželjene situacije, a nikako iz želje Troickog da bilo šta prikrije".

 TSS: Vjerujemo da je riječ o nesporazumu Izvor: MONDO

Teniski savez Srbije je poslije suspenzije od 18 mjeseci koja je izrečena Viktoru Troickog od strane Međunarodne teniske federacije zbog kršenja antidoping pravila, izdao saopštenje u kojem istuče da je upoznat sa situacijom koja se desila na turniru u Monte Karlu.

U pismu se navodi da će TSS "sa velikom pažnjom i odgovornošću, kako prema srpskom reprezentativcu Viktoru Troickom tako i ITF i WADA (Svjetska antidoping agencija), sačekati okončanje procesa".

"Pošto je pravilima predviđena mogućnost žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, sigurni smo da će Viktor podnijeti žalbu u zakonski predviđenom roku".

"Vjerujemo da naš reprezentativac, zbog stanja u kojem je bio poslije meča - velikog umora i opšte iscrpljenosti, nije u potpunosti razumio uputsva predstavnika antidoping agencije, te je sam sebe doveo u zabludu da može test da uradi i sljedećeg dana, što je i učinio. Nadamo se da će se u žalbenom postupku uvažiti Viktorovi razlozi te da će kazna biti ukinuta ili smanjena.

Iz razloga što su oba testa kako urina tako i krvi bila negativna smatramo da se radi o velikom nesporazumu koji je doveo do ove neželjene situacije, a nikako iz Viktorove želje da se bilo šta prikrije ili sakrije.

Takođe, želimo da napomenemo da je i pre ovoga Viktor uradio veliki broj testova urina i krvi i da nikada nije bilo ni najmanjeg problema"
, stoji u saopštenju TSS, uz napomenu da će taj savez i dalje voditi borbu protiv dopinga na svim nivoima u Srbiji i podržavati sve akcije domaće i svjetske antidoping agencije (ADAS i WADA).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC