• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): Švedska i Španija u finalu

U borbi za zlatnu medalju na 19. Svjetskom rukometnom prvenstvu za junior igraće reprezentacije Švedske i Španije (nedjelja, 17 časova).

 RUKOMET (U21): Švedska i Španija u finalu Izvor: MONDO

Polufinalni mečevi donijeli su kvalitetan rukomet. Posebno uzbudljiv meč bio je između Španije i Hrvatske, koji je "furija" riješila u svoju korist tek nakon produžetaka. Iako su Španci na poluvremenu vodili sa pet gola razlike, "kockasti" se nisu predavali, pa su u nastavku meča stigli do izjednačenja (30:30). U produžecima su Španci bili bolji za gol i izborili plasman u finale.

Šveđani su opravdali ulogu favorita protiv Francuza. Predvođeni Albinom Lagergrenom i Danijelom Petersenom (po sedam golova) slavili su 29:24 i plasirali se u samu završnicu SP.

Finalni meč (Španija - Švedska) na programu je u nedjelju od 17 časova, a isti dan, samo tri časa ranije, biće odigran meč za treće mjesto (Hrvatska - Francuska).

U prvoj utakmici za plasman od 5. do 8. mjesta, mladi rukometaši Holandije uspjeli su, prije svega boljom igrom u prvom poluvremenu, savladati neugodne Egipćane rezultatom 28:27. "Lale" su imale tri gola prednosti nakon 30 minuta igre (13:10), "faraoni" su bili bolji u nastavku, ali nedovoljno da naprave potpuni preokret.

Holanđani će u borbi za peto mjesto igrati Brazila, koji je nakon sedmeraca savladao Švajcarsku. U regularnom dijelu meča nije bilo pobjednika, a niti nakon produžetaka, pa su Brazilci sa linije sedam metara slavili trijumf. Egipat i Švajcarska boriće se za sedmo mjesto.

REZULTATI UTAKMICA ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MJESTA:
Egipat - Holandija 27:28 (10:13)
Švajcarska - Brazil 24:25 (21:21, 11:12)

REZULTATI UTAKMICA POLUFINALA:
Francuska - Švedska 24:29 (11:17)
Španija - Hrvatska 36:35 (30:30, 17:12)

(MONDO, foto: handballbih2013.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC