• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VESLANJE: Vasiću i Đeriću svetska bronza

Srpski dvojac bez kormilara osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u autrijskom Otenšajmu.

 VESLANJE: Vasiću i Đeriću svetska bronza Izvor: MONDO

Miloš Vasić i Radoje Đerić okitili su se medaljom na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore u Austriji.

Srpski dvojac bez kormilara završio je trku na trećem mjestu sa vremenom 6:37,04 minuta, iza Južnoafrikanaca Hunta i Brita (6:34,75) i Australijanaca Mura i Hila (6:36,08).

"Iako smo očekivali možda i bolji plasman ne možemo da budemo nezadovoljni. Osvojiti svjetsku medalju je veliki uspjeh, tim prije što nam je ovo prvo odličje sa nekog planetarnog šampionata. U želji da što bolje otvorimo trku napravili smo mali propust u prvih 500 metara, kasnije smo se stabilizovali, uhvatili dobar ritam, ali su Južnoafrikanci već bježali pet sekundi, što je bilo previše. Uprkos tome nismo se predavali, jako smo finiširali i da smo imali još desetak metara sigurno bismo stigli Australijance. Srećni smo zbog bronze, iako smo pokazali da vrijedimo i za neko sjajnije odličje", izjavio je Radoje Đerić.

Selektor Srbije Nebojša Ilić bio je zadovoljan kada su se srpski veslači popeli na najniži stepenik pobjedničkog postolja.

"Podatak da je četvrtoplasirani čamac ostao više od devet sekundi iza Miloša i Radoja je najbolji dokaz da su, uz pobjedničke čamce, klasu ispred ostalih. Vasić i Đerić su odveslali na solidnom nivou, a da su samo malo ranije krenuli u finiš sigurno je da bi medalja bila i sjajnija. Zadovoljni smo osvojenim odličjem u Otenšajmu kojom je održan kontinuitet uspjeha na velikim takmičenjima", rekao je Ilić.

Srbija je tako i još jednom u 2013. godini stigla do uspeha na velikim takmičenjima. Prije bronze na SP u Austriji, srpski veslači osvojili su zlato, srebro i bronzu na Evropskom prvenstvu za juniore u Minsku, ali i najsjajnije odličje na šampionatu Starog kontinenta za seniore u Sevilji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC