• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (U21): Šveđani prvaci svijeta!

U finalnom meču Svjetskog prvenstva za juniore, mladi rukometaši Švedske savladali Španiju 28:23 (12:10).

 RUKOMET (U21): Šveđani prvaci svijeta! Izvor: MONDO

Šveđani su sjajno otvorili susret i već u osmom minutu imali prednost od četiri gola (5:1). To vođstvo Skandinavci nisu ispuštali do kraja susreta. Do kraja prvog poluvremena, rukometaši novog svjetskog šampiona stigli su i do pet golova prednosti, ali su Španci dobrom igrom u finišu prvog dijela igre smanjili na -2. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 12:10 za Švedsku.

Španci su u 35. minutu stigli do prvog izjednačenja na meču. Kostoja Rodrigez postigao je gol za 12:12, a nakon toga uslijedila je serija žuto-plavih od 4:0, čime su Šveđani ponovo napravili osjetnu prednost.

Reprezentativci Španije ponovo su uspjeli da se vrate u igru, stigli do egala 17:17, nakon čega se igralo gol za gol sve do 19:19, kada ponovo Šveđani prave seriju, ovaj put 5:0, koju nisu ispustili do kraja finalnog duela.

Šveđane su do zlatne medalje predvodili Albin Lagergren i Andreas Berg sa po šest pogodaka, dok je u poraženoj selekciji najbolji bio Aleks Dušebajev, koji je pet puta pogodio protivničku mrežu.

Zlatne medalje i pehar reprezentativcima Švedske uručili su predsjednik IHF-a Hasan Mustafa i predsjednik Rukometnog saveza BiH Zdravko Miličević.

Nešto ranije, u meču za treće mjesto Francuska je savladala Hrvatsku 32:27 i osvojila bronzanu medalju.

Plasman: 1. Švedska, 2. Španija, 3. Francuska, 4. Hrvatska, 5. Holandija, 6. Brazil, 7. Švajcarska, 8. Egipat, 9. Slovenija, 10. Srbija, 11. Njemačka, 12. Mađarska, 13. Danska, 14. BOSNA I HERCEGOVINA, 15. Tunis, 16. Argentina, 17. Rusija, 18. Južna Koreja, 19. Katar, 20. Kuvajt, 21. Angola, 22. Kongo, 23. Čile, 24. Alžir.

(MONDO, foto: handballbih2013.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC