• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Protiv Crne Gore odlučuju nijanse

Svi u vaterpolo timu Srbije ističu da ih u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva očekuje težak duel protiv odličnog rivala kojeg dobro poznaju.

 VATERPOLO: Protiv Crne Gore odlučuju nijanse Izvor: MONDO

Vaterpolisti Srbije spremaju se za četvrtfinalni meč na Svjetskom prvenstvu. Biće to najteži meč u u Barseloni, jer će im protivnik biti selekcija Crne Gore.

Srbi i Crnogorci su do sada odigrali 17 duela, a delfini su slavili 10 puta, šest puta bazen su napuštali pognute glave, a meč na Olimpijskim igrama u Londonu okončan je remijem.

Interesantno je da će ukupno 18 međusobni duel biti prvi na svjetskim šampionatima.

Selektor Srbije Dejan Savić pokušaće da nadmudri svog kolegu Ranka Perovića, sa kojim je nekada igrao. Kaže da je teško baviti se prognozama o ishodu u meču istih škola.

"Ne treba da me pitate šta očekujem. Svaki trener vjeruje u ekipu, posebno ovakvu kakva je naša. Ali to će vam reći i Perović. Ista škola, isti karakteri, kvaliteti... Odlučivaće nijanse. Crna Gora ima sjajne šutere Ivovića i Janoviće, odlične kontre i rješenja sa drugim centrom. Igrali smo, zajedno smo i trenirali, ali to sve u četvrtfinalu pada u vodu. Ogroman je ulog, znamo šta pobjeda donosi. Atmosfera je kod nas vrhunska, daćemo maksimum, ali treba biti svjestan da imamo odličnog protivnika", izjavio je Savić.

I kapiten Vanja Udovičić ističe da će biti "tijesno".

"Nemojte da mislite da motiv nije isti, ali ono što nas razlikuje jesu medalje. Oni su sjajna ekipa i sigurno je da su mogli da imaju i više odličja do sada", rekao je Udovičić.

I Slobodan Nikić smatra da će pobjednika četvrtfinala odlučiti detalji.

"Ovakav meč odlučuju nijanse i igra odbrane. Ko se bolje snađe u igri sa igračem manje bliži je uspjehu. Nema dileme da su odlična ekipa, sa vrhunskim igračima. Tvrdi su, snažni. Ponavljam igrač više i manje rješavaju sve", rekao je Nikić.

Gojko Pijetlovič smatra da će Crnogorci imati veliki motiv protiv Srbije.

"Gladni su medalja i pobjeda protiv nas. To im je i motiv i pritisak ali u ovom slučaju su blagi favoriti. Rješavaće odbrane. Prvi put na prvenstvu igraće u večernjem terminu, ali to neće biti problem".

Crnogorski selektor Ranko Perović ima samo riječi hvale za rivala u četvrtfinalu.

"Sastajemo se prerano... Srbija je sjajna ekipa, znamo se i biće potrebno mnogo snage da se pobijedi. Uvijek mi je imponovala mirnoća igre Srbije u odlučujućim momentima. Tu ima detalja koje moramo da sredimo. Ne pobjeđuje uvijek favorit, imamo svoje razloge za nadu", rekao je selektor Crne Gore.

Meč četvrtfinala Svjetskog šampionata u Barseloni između Srbije i Crne Gore igra se u utorak od 20.15 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC