• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savić: Neshvatljiv pad riješio pobjednika

Selektor vaterpolista Srbije kaže da je loša igra u posljednjoj četvrtini glavni razlog poraza od Crne Gore u četvrtfinalu SP u Barseloni.

 Savić: Neshvatljiv pad riješio pobjednika Izvor: MONDO

Poslije velike borbe i preokreta u drugom poluvremenu, Crna Gora se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, dok je Srbija ostala bez prilike da napravi korak više u odnosu na 2011. godinu, kada je osvojila srebro u Šangaju.

Selektor Dejan Savić razočaran je takvim ishodom četvrtfinalne utakmice, u kojoj su "ajkule" savladale "delfine" 9:8.

"Teško je sada analizirati, ali sve čestitke Crnoj Gori na potpuno zasluženoj pobjedi. U posljednjoj četvrtini smo imali neshvatljiv pad i to je riješilo pitanje pobjednika", rekao je Savić poslije meča u Barseloni, a prenio sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Razočarani su bili i igrači.

Iskusni Živko Gocić kaže da su reprezentativci Srbije previše puta propustili da poentiraju sa igračem više u bazenu.

"Da smo iskoristili neke šanse sada bi bilo drugačije. Crna Gora je sjajna ekipa, želim joj sreću ,a nama ostaje da probamo da se podignemo", kazao je Gocić.

Sličnog mišljenja je i Filip Filipović:

"Sami smo sebe pobijedili i time ne umanjujem pobjedu Crne Gore... Loša realizacija igrača više, eto prvi put smo počeli ciklus bez medalje, ali vjerujem da ćemo u Riju biti pravi. Ko zna zašto je to dobro".

"Moramo da budemo svjesni u kakvoj smo situaciji, u kakvom smo se ambijentu pripremali, i koji su nam limiti", dodao je Filipović.

Priliku za izjednačenje i produžetak u posljednjoj sekundi imao je Andrija Prlainović, ali je Miloš Šćepanović odbranio njegov udarac.

"Ta posljednja lopta nekada uđe, ali večeras nije. Zaslužili su pobjedu, više je željeli. Ostvarili su najveći uspjeh na Svetskom prvenstvu, a mi smo prvi put bez medalje poslije ko zna koliko godina. Ispromašivali smo se. Kada kod neriješenog rezultata toliko puta promašite, rival kakva je Crna Gora zna da iskoristi. Pokušaćemo da se dignemo, bolje da budemo peti nego šesti", istakao je Prlainović.

Dvostruki strijelac Stefan Mitrović, poput ostalih, vjeruje da će ekipa, ipak, biti "prava" na Olimpijskim igrama 2016.

"Ovo je tek početak olimpijskog ciklusa i vjerujem da ćemo biti uspješni u Riju. Crna Gora je potpuno zaslužila pobjedu. Borili smo se za sebe i Srbiju, ali su oni bili bolji".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC