• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac: Biti ili ne biti!

Na današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem rješava se sudbina trofejnog kluba iz Gospodske ulice.

 RK Borac: Biti ili ne biti! Izvor: MONDO

Na sastanku, koji je zakazan za 11 časova, Gavranović će razgovarati sa ljudima iz Borca, kako bi pokušali pronaći izlaz iz krize u kojoj se nalazi aktuelni šampion BiH. Problemi se godinama nagomilavaju, dug je sve veći i banjalučkom velikanu prijeti čak i gašenje.

Na današnjem sastanku trebalo bi da se pojave Borčeve legende Milorad Karalić, Zdravko Rađenović, Miro Bjelić, Rade Unčanin, Nebojša Golić, Siniša Babić, Igor Babić i Boris Đogo, piše Press RS.

"Nisam siguran, ali mislim da gradonačelniku iz Borca nisu dostavili finansijski dokument u kojem treba da stoji vrsta prihoda, vrsta rashoda, stanje i stvorene, a neispunjene obaveze. Mene ne interesuju kojekakve optužbe, jer imaju nadležni organi koji su zaduženi za to. U svakom slučaju, na nama je danas da vidimo kako da spasimo Borac u koji se svi odreda deklarativno kunemo, a činjenica je da to nećemo moći bez aktivnog učešća gradonačelnika i opštinskih organa", rekao je za Press RS dugogodišnji član uprave Banjalučana Miro Bjelić.

Milorad Karalić bio je kapiten generacije koja je 1976. godine postala evropski šampion.

"Nakon dva neuspjela pokušaja da se organizuje klupska skupština, grad je morao da se uključi. Borac je sada u ogromnim problemima, takmičenja su na pragu, a nema ni tim, stručni štab, upravu... Klub je u rasulu i, koliko ja znam, još nikada nije bio u ovakvim problemima. Mislim da je do ovog sastanka trebalo da dođe i ranije, jer se nije smjelo ovoliko čekati i dozvoliti da se dođe u ovu situaciju, a za to su najodgovorniji čelnici kluba koji su do sada podnijeli ostavke", ogorčen je Karalić ja dosadašnju Upravu.

Dugogodišnji rukometaš Borca Nebojša Golić nije optimista uoči današnjeg sastanka sa gradonačelnikom.

"Sa ovim sastankom se zakasnilo bar četiri godine. Sve je sada otišlo predaleko i zato se bojim onog najgoreg, gašenja kluba, jer ne vidim način kako da se riješe silna dugovanja. Preveliki su dugovi u pitanju, i prema državi i prema igračima... Duguje se na sve strane! Nisam čak siguran ni da je taj objavljeni podatak o 1,55 miliona KM tačan, bojim se da je on mnogo veći. Zato i kažem da se mnogo prije trebalo pokušati sa rješavanjem ovog problema, iako su oni tek sada isplivali na površinu. Što se tiče sastanka, neću ništa unaprijed da govorim, vidjećemo kad sjednemo kod gradonačelnika i ko su ti ljudi i koliko oni imaju objektivno snage, moći i volje da se uhvate u koštac sa svim ovim", naglasio je Golić.

Kao šampion BiH, Borac je obezbijedio kvalifikacije za Ligu šampiona, ali obzirom u kakvoj je situaciji klub trenutno, niko i ne razmišlja o nastupu na međunarodnoj sceni.

(MONDO, foto: RK Borac)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC