• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Radna grupa da spasi RK Borac?

Na sastanku kod gradonačelnika Banjaluke formirana Radna grupa koja će voditi aktivnosti za spas RK Borac. Sudbina Borca biće poznata za 15 dana.

 Može li Radna grupa da spasi RK Borac? Izvor: MONDO

Domaćin sastanka, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, rekao je da će radnu grupu činiti nekadašnji veliki Borčevi rukometaši Milorad Karalić, Zdravko Rađenović, Rade Unčanin i Nebojša Golić, zatim predsjednik Rukometnog saveza Banjaluka Zdravko Josipović i savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović.

"Pozvao sam krug stručnih ljudi, legendi našeg rukometa, članova Skupštine RK Borac i pokušali smo da dogovarimo izlazak iz situacije u kojoj se klub našao. Borac trenutno nema ni skupštinu, ni upravni odbor. Na sastanku nije bio predsjednik UO, ali se odazvao krug ljudi koji mogu dati značajan doprinos sanaciji stanja u RK Borac", rekao je Gavranović nakon sastanka.

On je naveo da je grad Banjaluka i do sada pomagao RK Borac, ali da grad ne može preuzeti rukovođenje klubom, već to moraju da čine organi kluba.

Gavranović je naglasio da sve odluke koje donese radna grupa moraju biti u skladu sa statuom i drugim aktima kluba, odnosno da moraju biti legalne.

"Spremni smo da podržimo sve aktivnosti koje vode ka stabilizaciji RK Borac", rekao je Gavranović i dodao da je danas dogovoreno da moraju biti konstituisani organi kluba koji treba da donose odluke.
Gradonačelnik je naglasio da danas formirana radna grupa mora da sačini program svih aktivnosti u RK Borac u narednom periodu, da izuči sve mogućnosti i povuče poteze u skladu sa statutom i drugim aktima kluba.

"Skupština kluba mora se sastati što brže, a zatim treba sazvati i izbornu skupštinu, koja će izabrati novi upravni odbor i druge organe kluba. Ako sadašnja uprava ne prihvati ovakav koncept, onda treba da ponudi neki drugi. Treća solucija je nestanak RK Borac", poručio je Gavranović.

Član radne grupe Milorad Karalić rekao je da se u RK Borac moraju desiti velike promjene, jer je sadašnje stanje neodrživo.

"Za 15 dana već bi trebalo biti poznato u kakvom je stanju RK Borac i šta će se desiti. Za normalan rad treba dosta sredstava, ali i ono što imamo na raspolaganju za početak može biti dovoljno", rekao je Karalić.

On je naveo da RK Borac mora da stvara igrače, jer dovođenje igrača sa strane, koji su tu bili nekoliko mjeseci, sigurno nije rješenje.

"Okrenućemo se našoj djeci i stvarati igrače kao nekada, ali za to je potrebno vrijeme. Razmišljamo o okupljanju igrača, igrački kadar je mali, ali počećemo sa radom sa igračima koji su na raspolaganju", rekao je Karalić, ali nije želio "licitirati" ko će biti novi trener Borca.

Osim članova radne grupe, sastanku su prisustvovali Zlatan Arnautović, Dušan Popović, Miro Bijelić i Siniša Babić.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC