• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Ništa ni od petog mjesta za Srbiju

"Delfini" poraženi u Barseloni od domaće selekcije, nakon izvođenja peteraca - 8:8, 5:6. U subotu će se sa Australijom boriti za sedmu poziciju.

 SP: Ništa ni od petog mjesta za Srbiju Izvor: MONDO

Ni srpski reprezentativci, ni javnost u Srbiji nisu navikli da se najbolji vaterpolisti u završnici velikih takmičenja ne bore za medalje.

Ipak, u četvrtak popodne, izabranici Dejana Savića morali su u razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

Prvi put od 2007. godine i takmičenja u Melburnu završiće učešće bez odličja, a poraz od Crne Gore u četvrtfinalu SP vidno je uticao na njih.

Poslije borbenog meča, poraženi su zbog lošijeg izvođenja peteraca.

Španija - Srbija 8:8 (2:2, 0:1, 3:2, 1:1, 2:2, *6:5)

Doduše, duel je mogao biti završen i prije produžetaka, ali šut Stefana Mitrovića u posljednjim sekundama četvrte četvrtine nije završio u golu Inakija Agilara.

Nervoza, istrošenost i jasno uočljiv problem sa motivacijom nakon poraza od Crne Gore, veoma su uticali na tim Dejana Savića.

I u momentima kada su "delfini" bili bolji od rivala, nisu uspjeli da "prelome" meč i steknu značajniju prednost. Dokaz za to je rezultat druge četvrtine, tokom koje su imali lijepu priliku i da povedu sa više od jednog gola razlike.

Međutim, Španci su ostali u duelu i odigrali dovoljno dobro da u trećoj dionici i povedu. Duško Pijetlović jeste potom uspio da izjednači (5:5), ali...

"Furija" se razigrala dovoljno da stvori neizvjesnu završnicu, koju je Mitrović mogao i da odvede u drugom smjeru. Nažalost, u posljednjim momentima pogodio je okvir gola...

I u produžetku Srbi su sticali prednost, a Španci uzvraćali. "Delfini" su i u penal seriji imali šansu da pobjede (uprkos promašajima Prlainovića i Udovičića), ali raspoloženi Mitrović nije uspio da zaustavi dovoljno šuteva protivnika.

Pobjednik je bio odlučen nakon promašaja Stefana Mitrovića u osmoj seriji, kada su Španci iskoristili svoju prvu "meč loptu".

Reprezentaciji Srbije predstoji duel sa Australijom, u okviru borbe za sedmo mjesto (3. avgust). U polufinalu će se sastati Mađarska - Hrvatska i Crna Gora - Italija.

IGRAČ VIŠE: Španija 3/8 Srbija 2/6

PETERCI: Španija 1/1 Srbija /

SRBIJA: D. Pijetlović 2, Udovičić 1, Filipović 2, Mandić 1, Ćuk 1, Prlainović 1 B. Mitrović 20 odbrana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC