• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neočekivano" finale, Crna Gora - Mađarska

Izabranici Ranka Perovića trijumfom nad Italijom (10:8) obezbijedili prvi plasman u meč za titulu šampiona svijeta. Mađari "napadaju" svoj treći pehar

 "Neočekivano" finale, Crna Gora - Mađarska  Izvor: MONDO

"Odigrali smo najbolje protiv Srbije, a to je bio najteži meč", izjavio je selektor Crne Gore Ranko Perović poslije pobjede njegovih izabranika nad Italijom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španiji.

Imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.

Njegovi izabranici su tokom treće četvrtine vodili i 10:4, pa su u posljednjoj dionici "povukli ručnu" i odradili meč do kraja.

Crnogorci će prvi put igrati u finalu Svjetskog prvenstva od sticanja nezavisnosti od Srbije. Naredni rival će im biti Mađari, koji su u drugom polufinalu pobijedili Hrvatsku.

"I oni su, kao i mi, za mnoge iznenađenje ovde, ali u finalu će biti sve otvoreno. Meč za zlato je vjerovatno i najlakši mogući, jedva čekamo da počne. Nadam se najboljem", naveo je Perović.

Izabranici Tibora Benedeka pokušaće da stanu uz rame legendama vaterpola u svojoj zemlji, koje su se dva puta uspinjale na najviše postolje svjetskih prvenstava. Prvi put 1973. godine u Beogradu, a drugi put baš u Barseloni, 2003.

Zanimljivo je da su Mađari čak šest puta gubili u finalu. Posljednji put 2007, upravo od Hrvata.

"Nemamo previše vremena za slavlje. Još nismo shvatili šta smo napravili, ali svima će uskoro biti jasno - idemo u borbu za zlato", rekao je kapiten Danijel Varga.

Finale će biti odigrano u subotu od 22.15 časova. Meč Italije i Hrvatske za treće mjesto biće odigran dva sata ranije, dok će Grci i Španci igrati za peto od 16.30.

Reprezentacija Srbije pokušaće da u duelu sa Australijom izbegne zauzimanje osme pozicije, čime bi izjednačili najlošiji rezultat naših selekcija na svjetskim prvenstvima, uključujući i doba SFRJ.

Reprezentacija Srbije je posljednji put bila osmoplasirana 1982. godine.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Benjamin Scuk

Crna Gora pobjedjuje maksimalno 3 razlike.Crna Gora - Madjarska 9:6

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC