• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan večeras pliva za finale!

Ivan Lenđer bio je sjajan u kvalifikacijama na 100 metara delfin stilom na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Večeras, oko 19 časova "napada" finale...

 Ivan večeras pliva za finale! Izvor: MONDO

Tri osvajača olimpijskih medalja, pa Srbin Ivan Lenđer.

Srpski plivački as zabilježio je četvrto vrijeme u kvalifikacijama na 100 metara delfin stilom, iza velikih imena poput Jevgenija Korotiškina (51,55), Čada Le Klosa (51,88) i Lasla Čeha (51,89).

Isplivavši dvije dionice Olimpijskog bazena na brdu Monžuik iznad Barselone u vremenu 51,95, Lenđer je u petak malo prije podneva ostavio iza sebe asove poput Matea Rivolte, Tijaga Pereire, Rajana Lohtija, Rafaela Munjoza Pereza...

Najbolji rezultat koji je Zrenjaninac ostvario u ovoj disciplini je onaj od 1. avgusta 2009. godine, sa Univerzijade u Beogradu, kada je plivao 50,73. Ukoliko večeras bude na tom nivou, a što ne i malo bolji, vjerovatno ćemo ga gledati u finalnoj trci, u subotu uveče, pretposljednjeg dana Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima.

Korotiškin je bio bronzani na Olimpijskim igrama u Londonu na 100 metara delfin, Čad Le Klos bio je srebrni u toj disciplini, a sve je iznenadio osvajanjem zlata na 200 delfin, dok je Laslo Čeh za sada sakupio šest olimpijskih medalja, od čega jednu u Londonu, bronzu na 200 metara delfin.

Svjetski rekord i dalje je vlasništvo penzionisanog Majkla Felpsa (49,82, 1. avgust 2009. godine), a nacionalni rekord Srbije drži takođe "penzioner" Milorad Čavić (49.95, 31. jul 2009. godine).

Reprezentativac Srbije u plivanju Boris Stojanović nije danas uspio da se plasira u polufinale trke na 50 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

Stojanović je zauzeo 31. mjesto u kvalifikacijama rezultatom od 22 sekunde i 81 stotinku. Najbolji rezultat u kvalifikacijama ostvario je Francuz Floran Manadu sa 21,72 sekunde.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC