• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misi piše istoriju...

Misi Frenklin (18) uskoro će plivati za peto zlato na Svjetskom prvenstvu u Barseloni.

 Misi piše istoriju... Izvor: MONDO

Američka plivačica Misi Frenklin plasirala se danas u polufinale na 200 metara leđnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Barseloni i stvorila šansu da još jednom pobjedom izjednači rekord po broju osvojenih zlatnih medalja na šampionatima svijeta.

Osamnaestogodišnja Amerikanka do sada je u Barseloni osvojila četiri zlatne medalje i samo je na korak da se izjednači s Trejsi Kaulkins iz SAD i Libi Triket iz Australije koje su jedine uspjele da pobjede po pet puta.

Kaulkins je pet zlatnih medalja osvojila na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 1978. godine, a Triket u Melburnu 2007. godine.

Rekord po broju osvojenih zlatnih medalja u muškoj konkurenciji drži Amerikanac Majkl Felps, koji je 2007. godine osvojio čak sedam odličja.

Felps je najbolji i po broju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama - 2008. godine u Pekingu osam puta je bio na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Najbolja u ženskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama je Kristin Oto iz Istočne Njemačke, koja je osvojila šest zlatnih medalja na Igrama u Seulu 1988. godine.

Misi Frenklin je ljetos na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila četiri zlatne i jednu bronzanu medalju za SAD, a ovog ljeta na Monžuiku uzimala je zlata na 200 metara slobodno, 100 metara leđno, u štafeti 4x100 slobodno i 4x200 slobodno.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC