• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DELFINI: Veliko otrežnjenje...

"Završeno je prvenstvo na kojem smo rezultatski podbacili. To je velika škola za sve nas, veliko otrežnjenje", kaže kapiten Vanja Udovičić.

  DELFINI: Veliko otrežnjenje... Izvor: MONDO

Srbija sedma na svijetu.

Ko bi rekao...

Kako i zašto se to dogodilo moraće da analiziraju igrači, članovi stručnog štaba i čelnici Vaterpolo saveza Srbije koji od marta nema predsjednika, tačnije od kada je smijenjen Velibor Sovrović, a nasljednik se još ne nazire.

Do tada, "delfini", koji su nas navikli samo na medalje, pokušaće da se odmore i osvježe pred početak sezone na klupskom nivou.

Poslije pobjede nad Australijom u meču za sedmo mjesto, nikome u srpskom timu nije bilo do slavlja.

"Napokon je naša igra bila na zavidnom nivou, ali mislim da se Australija predala i prije početka, tako da o utakmici ne treba da trošimo riječi. Završeno je prvenstvo u kojem smo rezultatski podbacili. To je velika škola za sve nas, veliko otrežnjenje i dobro je da smo osjetili atmosferu ovakvih utakmica u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa. Duboko žalimo zbog ovakvog plasmana, ali ćemo naći način da se dignemo", rekao je kapiten srpskog tima Vanja Udovičić.

Debitant u ulozi selektora na velikim takmičenjima, Dejan Savić, još jednom osvrnuo se na četvrtfinalnu utakmicu sa Crnom Gorom, u kojoj je naš tim dva puta ima prednost od dva gola razlike (4:2, 6:4), ali izgubio tako što nije postigao pogodak u posljednjoj četvrtini.

"Povratili smo se iz stanja šoka, letargije koja nam se dogodila poslije utakmice sa Crnom Gorom. Dobro smo odigrali i zasluženo pobijedili. Igra je u svim segmentima bila na nivou, bili smo spremni, davali maksimum. Četvrtfinale je šok utakmica. Dve su lopte odlučile i došlo je do onakvog ishoda. Podsjećam da smo protiv Španije igrali neriješeno uz veliki broj propuštenih šansi. Idemo dalje, vjerujem u ovaj tim tu nemam dileme", zadržao je optimizam Savić, koji je kao igrač bio prvak svijeta.

Filip Filipović oprostio se od Barselone i Monžuika sa pet golova u mreži Australijanaca, koje je Srbija dobila  i u grupi.

Na kraju, priznao je...

"Meč bez draži i emocija. Ni sada ne osjećamo neke emocije zbog pobjede".

Ipak, Filipović najavljuje da će ova generacija vaterpolista, poslije kratke pauze, nastaviti da donosi medalje sa velikih takmičenja.

"Ovaj sastav nastavlja i nema razloga da očajavamo. Izgubili smo jednu utakmicu na jedan gol i sve poslije susreta sa Crnom Gorom je posljedica tog poraza.U tom meču smo imali sve u svojim rukama, nedostajala je samo završnica. Ne treba sada da padamo u depresiju. Pošteno smo igrali, pogledali se uoči i poslije svake utakmice. Mi smo ekipa, to smo dokazali 101 put i opet ćemo. Red je da se malo odmorimo, posebno momci koji su imali napornu sezonu, a onda nove obaveze, slijedi Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Znamo čemu ova ekipa teži", podvukao je za kraj Filipović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC