• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezar Sielo Filjo je najbrži plivač svijeta

U trci na 50 metara slobodnim stilom, Brazilac Filjo treći put uzastopno postao je svJetski prvak i potvrdio da od njega nema bržeg na planeti.

  Sezar Sielo Filjo je najbrži plivač svijeta Izvor: MONDO

Sezar Sijelo Filjo treći put uzastopno postao je svetski prvak na 50 metara slobodno, a ima tek 26 godina!

Brazilski plivač osvojio je zlatnu medalju na 50 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Njemu je ovo treća uzastopna medalja u ovoj disciplini na svjetskim šampionatima, preplivao je stazu za 21,32 sekunde.

Srebrnu medalju osvojio je Vladimir Morozov iz Rusije (21,47), a bronzanu Džordž Bovel iz Trinidada i Tobaga (21,51).

Francuz Floran Manadu, olimpijski prvak iz Londona, trku je završio na petoj poziciji.

Inače, Sielo je vlasnik svjetskih rekorda u dve najbrže discipline, na 50 i 100 metara slobodnim stilom. U Sao Paulu 2009. godine, na prvenstvu Brazila, 50 metara isplivao je za 20,91, a 2009. godine u Rimu, na Svjetskom prvenstvu, 100 metara za 46,91.

Pored medalja sa svjetskih prvenstava, Sielo ima i zlato na 50 metara slobodnim stilom iz Pekinga 2008 godine, kao i srebro na 100 metara, a u Londonu prošlog ljeta na 50 metara pobijedili su ga Manadu i Kulen Džons.

Ukupno, Sielo ima devet medalja sa svjetskih prvenstava, od čega su sedam zlatne. Zanimljivo, ne računajući dve bronze u štafetama, ovaj Brazilac nema nijednu medalju koja nije zlatna!?

Američka plivačica Misi Frenklin pobjedom na 200 metara slobodnim stilom na Svjetskom prvenstvu u Barseloni osvojila je peto najsjajnije odličje čime je izjednačila rekord po broju osvojenih zlatnih medalja na šampionatima svijeta.

Frenklin je današnju trku preplivala za dva minuta i 4,76 sekundi, što je i novi rekord šampionata.

Osamnaestogodišnja Amerikanka izjednačila se s Trejsi Kaulkins iz SAD i Libi Triket iz Australije koje su jedine do sada uspjele da pobijede po pet puta u ženskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima. Kaulkins je pet zlatnih medalja osvojila na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 1978. godine, a Triket u Melburnu 2007. godine.

Amerikanka je na šampionatu u Barseloni do sada osvojila zlatne medalje na 100 metara leđno, 200 metara slobodnim stilom i u dve štafete - četiri puta 100 i četiri puta 200 metara slobodnim stilom.

U finalu na 200 metara slobodno, Australijanka Belinda Hoking je osvojila srebrnu medalju, dok je bronzana pripala Hilari Kaldvel iz Kanade.

Danska plivačica Žanet Otesen Grej osvojila je danas zlatnu medelju na 50 metara delfin stilom na Svjetskom prvenstvu u Barseloni. Otesen Grej je stazu preplivala za 25,24 sekunde.

Srebrnu medalju osvojila je Lu Jing iz Kine (25,42), dok je bronzana medalja pripala Holanđanki Ronomi Kromoviđojo (25,53).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC