• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mađarska prvak svijeta!

Tačno deset godina od kada su u Barseloni, 2003. osvojili drugu titulu prvaka svijeta, vaterpolisti Mađarske na istom mjestu.

 Mađarska prvak svijeta! Izvor: MONDO

U dramatičnom finalu:

Mađarska - Crna Gora 8:7!

Presudan gol postigao je Martin Sivoš, u akciji sa igračem više, 73 sekunde prije kraja, poslije čega je Draško Brguljan dva puta pokušavao sa "slabije strane", jednom iz pozicionog napada (tukao pored gola), a potom u posljednjoj sekundi, sa igračem više (gađao pravo u golmana).

Mađarskoj je ovo zlato tek druga medalja na velikim takmičenjima od 2008. godine. Od kada su u Pekingu osvojili deveto olimpijsko zlato, naši sjeverni susjedi uzeli su samo bronzu prošle godine na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu.

Kada su ih mnogi otipisali, a naša reprezentacija kao prvi favorit takmičenja nadigrala je Mađarsku u grupi, pa ispala od Crne Gore u četvrtfinalu i završila kao sedma, Mađari su se popeli na krov svijeta gdje su prvi put boravili daleke 1973. godine na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Potom - dvije titule u Barseloni u razmaku od tačno deset godina.

A, Crnogorci? Nedostatak lijevorukih igrača koštao ih je zlata. Međutim, naši južni susjedi napravili su iz trećeg pokušaja ubjedljivo najbolji rezultat na svjetskim prvenstvima. Oni su u Rimu 2009. godine, kao evropski prvaci iz Malage 2008, završili samo kao deveti, a u Šangaju 2011. godine Crna Gora je bila sedma.

Sada je druga...(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC